Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAMO DVA SETA

Hrvatska u Kraljevu doživjela drugi najveći poraz: 'Srbija je bila prejaka'

Davis Cup parovi
Slavko Midzor/PIXSELL
08.03.2015.
u 18:20

- Ovaj rezultat sigurno ne zvuči najljepše, ali nismo imali velike šanse da bude bolje od toga. Pokazalo se da je jedina šansa za osvajanje boda bilo Bornino vodstvo 2:0 u setovima protiv Troickog u petak. U ostalim mečevima nismo bili ni blizu čak ni osvajanju seta. Srbija je pobijedila zasluženo, bila je prejaka - rekao je hrvatski izbornik Željko Krajan.

Hrvatska teniska reprezentacija s glatkih je 5:0 poražena od Srbije u Kraljevu u susretu Davisovog kupa. To je drugi najteži poraz Hrvatske od 1993. godine. Istim je rezultatom poražena i od Španjolske u Valenciji 2003., no tada smo osvojili samo jedan set (Ivan Ljubičić protiv Carlosa Moye). U Kraljevu je Hrvatska preko Borne Ćorića uspjela osvojiti dva seta.

- Ovaj rezultat sigurno ne zvuči najljepše, ali nismo imali velike šanse da bude bolje od toga. Pokazalo se da je jedina šansa za osvajanje boda bilo Bornino vodstvo 2:0 u setovima protiv Troickog u petak. U ostalim mečevima nismo bili ni blizu čak ni osvajanju seta. Srbija je pobijedila zasluženo, bila je prejaka - rekao je hrvatski izbornik Željko Krajan, prenosi stranica teniskog saveza.

Ipak ima nešto bovom vikendu.

- To što je Borna okusio prvi put kako je biti prvi reket u reprezentaciji. Nitko od njega nije očekivao da nam donese pobjedu, jer bi u nedjelju, da je i svladao Troickog, igrao protiv Novaka Đokovića. No već ta situacija da bude prvi igrač nije laka, a bolje da je to iskusio sada nego kasnije. To je veliki plus. Vidjelo se da mu nije lako, jer u prvom meču sigurno nisu bili samo fizički problemi, nego i psihičko opterećenje u želji da dokaže da može biti vođa. Također, Draganja je odigrao još jedan meč parova, on će nam trebati u paru i nadam se da će se Ivan Dodig vratiti, pa da igraju zajedno.

Koga bi Krajan želio u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu?

- Sigurno da ne bi bilo loše da budemo domaćini, jer posljednjih godina to nismo bili prečesto. To bi bio veliki plus, uz povratak Marina Čilića i Ivana Dodiga. Ako želimo ostati u Svjetskoj skupini moraju igrati najbolji i to je za sada najveći cilj koji imamo.

>> Srbija deklasirala Hrvatsku 5:0, a samo je Ćorić uspio barem osvojiti set

Komentara 14

SN
sa-nja
20:20 08.03.2015.

Ovaj vikend se vidjela stvarna snaga hrvatskog tenisa. Bez dvojce bosanskohercegovackih tenisaca sa hrvatskom putovnicom (i Cilic i Dodik zive i rodjeni su u BiH), Hrvatska bi bila u zadnjoj zoni devis cupa....

SL
slovenc007
22:29 08.03.2015.

Al su vas sredili pravo!

PU
punica
18:48 08.03.2015.

Kao i svaki dobar djak, dobili ste peticu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije