Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najavio šou

Ivanišević otkrio tko bi mogao iznenaditi u Umagu i koji igrač može pobijediti Đokovića

Goran Ivanišević
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
18.07.2015.
u 10:20

- Da je malo "normalniji", bio bi među petoricom najboljih - rekao je Ivanišević o Monfilsu.

ATP teniski turnir u Umagu je pred vratima, već danas počinju kvalifikacije, a radnici užurbano uređuju okoliš kako bi sve bilo tip-top. Uz glavni stadion niknulo je "milijun" raznoraznih štandova, čak i jedan lunapark. Bit će zabave za gledatelje, a jedan od zabavljača bit će večeras i Goran Ivanišević. On će večeras odigrati nekoliko ekshibicijskih mečeva. Zasad se zna još samo jedan sudionik – Borna Ćorić.

Možda me opali sunčanica

– Ostala imena čuvam u najstrožoj tajnosti. Ne želim reći imena, ali gledatelji sigurno neće požaliti ako dođu. Dobra je zabava zagarantirana. Što ću izmisliti? To ni sam ne znam. S obzirom na velike vrućine, možda me opali sunčanica pa izmislim nešto ludo. Lani sam izmislio onaj štos s pregačom. No sada je novi sponzor, novi direktori, pa možda napravimo nešto u stilu novog sponzora. Ono što je sigurno jest da sve što će se dogoditi bit će spontano – istaknuo je Goran Ivanišević.

O samom turniru kaže:

– Bit će iznimno jak. Bez obzira na to što se ovaj vikend igra Davisov kup i što igračima nije baš drago što odmah moraju igrati na nekom turniru, Umag će biti kvalitetan. Drago mi je što će gledatelji vidjeti uživo jednog od meni najomiljenijih igrača – Francuza Monfilsa. To je igrač kojeg, ako ima svoj dan, ne može nitko pobijediti. Da je malo "normalniji", bio bi sigurno među prvih pet igrača svijeta. Što se tiče ostalih, tu su uvijek jaki Talijani Seppi i Fognini, a među favorite svakako spada i naš Borna Ćorić – rekao je Goran i odmah objasnio zašto.

– Može se očekivati da će Borna kao naš glavni adut i domaći igrač sve svoje mečeve igrati kasno navečer. A kasno navečer zemlja u Umagu postaje užasno spora. Naime, loptice brže lete, recimo, popodne, a onda se balun užasno uspori kasno navečer. Onaj koji želi pobijediti Bornu morat će se jako, jako potruditi. Borna može stići svaku tako sporu loptu, brz je na nogama i zato je jedan od favorita. Borna je poput pitbula. Trčat će za svakom loptom do iznemoglosti. Nisam siguran da taj njegov ritam može svatko pratiti. Uostalom, lani je Borna ovdje napravio čudesan rezultat – rekao je Goran.

Očekujete li neka igračka iznenađenja?

– Pa mislim da bi ovaj turnir mogao biti povratak Mate Delića. I zapamtite još jedno ime – Rubljov. To je junior koji bi za godinu dana mogao vrlo lako biti među prvih pedeset na svjetskoj rang-listi. Već se priča da će on biti najveća ruska teniska zvijezda – istaknuo je Goran.

Što kažete na dominaciju Novaka Đokovića?

– Dominacija traje već drugu godinu. Nevjerojatno kakvu glavu ima taj igrač. Odigrati onako sjajan Wimbledon nakon razočaravajućeg Pariza, to mogu samo svjetske klase – istaknuo je Goran.

Đoković treba častiti

Ima li danas igrač koji može sa sigurnošću pobijediti Đokovića?

– Ima. Samo jedan. Stanislav Wawrnika. I jako mi je žao što nije došlo do tog susreta u Wimbledonu. Đoković mora kupiti najskuplju bocu francuskog vina i pokloniti ga Gasquetu koji je izbacio Wawrinku – kaže Goran.

U kakvim ste odnosima sa Novakom?

– U odličnim. Stalno se viđamo na turnirima, njegov trener Boris Becker moj je veliki prijatelj. Općenito se srpski i hrvatski tenisači druže 300 dana u godini na raznim turnirima. Čak zajedno i treniraju – istaknuo je Goran.

S obzirom na to da sigurno stalno razgovarate, je li vam Novak možda prišapnuo hoće li se jednog dana vratiti u Umag, na turnir gdje je igrao na počecima svoje karijere?

– Hoće li ikada zaigrati u Umagu, morat ćete ga osobno pitati. Ja nemam pojma – zaključio je Goran.

Komentara 13

PG
poducavam-glupe
18:49 18.07.2015.

Gotovo sam siguran da ne postoji niti jedan portal u Srbiji gdje ostaje komentar Hrvatskaa Hrvatska .

Avatar Titanov sin
Titanov sin
13:08 18.07.2015.

srbija , srbija , srbija

Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
11:54 19.07.2015.

U na čelu zavist i ljubomora ;)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije