Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJJAČI KAD JE NAJTEŽE

Čilić nije potonuo ni nakon što je suspendiran zbog tuđe pogreške

Marin Čilić
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/2
07.09.2014.
u 13:33

- Loša znanost i tuđe greške su me dovele do suspenzije - rekao je svojedobno Čilić i dodao da liječnik koji je napravio analizu uzorka nije bio pozvan za svjedoka.

Marin Čilić zadivio je teniski svijet nakon što je u polufinalu US Opena deklasirao Rogera Federera. Međugorac je odigrao sjajno i očitao lekciju legendarnom tenisaču koji je pet puta slavio na US Openu i osvojio 17 Grand Slam turnira.

Čilić je do Grand Slam naslova došao tek u juniorskoj konkurenciji, 2005. je osvojio Roland Garros. Do jučer mu je najveći uspjeh bilo polufinale Australian Opena 2009. nakon čega je postao deveti igrač svijeta.

No, njegov teniski put nije bio lagan, a posebno mu je teško bilo 2013. kada je dobio devet mjeseci zabrane zbog dopinga. Žalio se na kaznu pa mu je Arbitražni sud za sport smanjio suspenziju na četiri mjeseca.

Na kraju se ispostavilo da je Čilić suspendiran krivo zbog tuđe pogreške. Naime, nije bio pozitivan na niketamid već na njegov marker, koji nije zabranjena supstanca.

- Loša znanost i tuđe greške su me dovele do suspenzije - rekao je Čilić i dodao da liječnik koji je napravio analizu uzorka nije bio pozvan za svjedoka.

No, odlika pravih sportaša je da ne potonu kad je najteže. Čilić je nakon suspenzije uzeo Gorana Ivaniševića za trenera i upisao sjajne rezultate u 2014. Osvojio je Zagreb i Delray Beach, igrao finale Rotterdama te četvrtfinale Wimbledona. Kao šlag na tortu je stiglo finale US Opena u kojem ga čeka Japanac Kei Nishikori.

Japanac u međusobnim susretima vodi 5:2, no Nishikoriju se loše piše bude li Čilić igrao kao protiv Federera i Tomaša Berdycha.

- Nisam mislio da mogu ovako igrati, bilo je izvanredno - priznao je Čilić nakon pobjede nad  Federerom. Nakon toga se sjetio i Gorana:

- Goran je podigao u mojoj igri sve pomalo, ali najviše mi je pomogao da dobijem samopouzdanje. Igram bolje otkako radimo zajedno, serviram odlično i uz ovakvu igru mislim da mogu svakoga pobijediti. Jako sam mu zahvalan na svemu što je učinio za mene, ali nismo još gotovi.

>> Ivanišević: Ponosan sam, kao da sam gledao sebe...

Komentara 5

ZE
zebac
13:41 07.09.2014.

nebi me čudilo da mu je to namistio tadašnji ministar željko ko i šimuniću

DI
dinamojavolim1
14:26 07.09.2014.

nolenemapojma nole ga je jedini od svih tenisaca branio kad se desila ta glupost sa dopingom

L0
luena 01
17:19 07.09.2014.

Nek Marin samo koncetrirano igra kao sinoc i svoj servis jos poboljsa (manje grijesi ) lopte ne prepusti slucaju pobjeda ce biti njegova...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije