Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PBZ Zagreb Indoors

Borna ispao u 1. kolu: Nije tragedija, treba nastaviti dalje raditi

Borna Ćorić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/4
02.02.2015.
u 20:42

Teško mi je usredotočiti se na tenis dok u mojoj zemlji ginu ljudi, napomenuo je Stahovski

Borna Ćorić zaustavljen je već u prvom kolu PBZ Zagreb Indoorsa. Bolji od našeg 18-godišnjaka, koji je 92. na ATP listi, bio je 11 godina stariji Ukrajinac Sergij Stahovski, 69. tenisač svijeta, koji je slavio u dva seta, sa 6:2, 6:4. Naš tenisač prilično se mučio da bi zadržao svoj servis, što mu je u meču pošlo za rukom samo četiri puta. 

– Cijeli tjedan nisam servirao dobro, pa nisam ni u ovom dvoboju. Nisam uhvatio dobar ritam. Kakvu pouku iz ovog poraza mogu izvući? Prvo što mi pada na pamet jest da moram poboljšati forhend. Za više od toga moram se konzultirati sa svojim trenerima – kazao je Borna kojemu je to bio četvrti poraz u novoj sezoni (uz samo jednu pobjedu). No, ne očajava

– Dobro, izgubio sam od bolje rangiranih igrača, u Chennaiju od Wawrinke, tada četvrtog tenisača svijeta. Nešto slabije sam odigrao u Aucklandu i sad ovdje u Zagrebu, ali ne mogu si puno toga zamjeriti. Nije nikakva tragedija, treba nastaviti dalje raditi – napomenuo je Borna koji je iskoristio samo dvije od 12 prilika za break. 

O suradnji s trenerom Željkom Krajanom samo najbolje:  

– Radili smo odlično i ja vjerujem da će plodovi tog rada tek doći. Tako je bilo i lani, u ovo doba mi baš nije išlo, iako sam dobro radio. Ali sam to naplatio na kraju sezone. Nadam se da će tako biti i ove godine, tako da nije pitanje hoću li opet promijeniti trenera ili ne. 

Logično je da Borna nije bio zadovoljan svojom igrom, no začudo nije bio ni Ukrajinac. Možda baš zbog onih 12 break-lopti protiv njegova servisa.

– Ne mogu biti zadovoljan, dvaput sam u drugom setu gubio servis, a moglo se dogoditi i treći put. Nije bilo baš onako kako sam očekivao – rekao je Stahovski koji Zagreb pamti samo po dobrom jer je ovdje 2008. osvojio naslov kao "sretni gubitnik". 

Izgubio je u posljednjem kolu kvalifikacija, a onda ušao u glavni turnir nakon što je Francuz Llodra prekasno otkazao nastup. Zbog toga će, kaže, Llodri biti vječito zahvalan.

– Svakako da mi je teško usredotočiti se na tenis dok u mojoj zemlji ginu ljudi. Ja se nadam da će razum prevladati i da će se to uskoro smiriti – napomenuo je Ukrajinac koji je u karijeri igrao četiri finala i sva četiri je dobio. 

U prvom kolu turnira parova Mate Delić i Nikola Mektić poraženi su od Luksemburžanina Mullera i Nizozemca Sijslinga sa 1:6, 7:6 (5), 10:2. Središnji dvoboj sutrašnjeg programa je meč između Tonija Androića i Marcosa Baghdatisa.

>>Marin Čilić ne igra, a svejedno napreduje na ATP ljestvici

Komentara 7

FO
fora245
21:02 02.02.2015.

mali napuhanko je DOBIO STO JE ZASLUZIO.njegova umisljenost naprosto boli

PE
peugeot
22:17 02.02.2015.

A i jesu novinari udarili u "bubnjeve" : Coric je genije, buduca zvijezda, zna sve udarce, ma Mozzart teniski ! Sad ce mali da ispuse ko mjehur od sapunice !

JU
juma
00:37 03.02.2015.

Borna je prerano i previsoko poletio. Parafraziraću jedan od meni omiljenih naslova od AC/DC: "Dug je put do vrha, ako želiš svirati rock & roll" Isto toliko dug put do vrha je i ako želiš biti profesionalni tenisač. To se ne postiže jednom pobjedom ili jednim dobrim turnirom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije