Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP MARAKEŠ

Borna Ćorić prošao u četvrtfinale bez da je osvojio ijedan poen

Borna Ćorić
Reuters
06.04.2016.
u 18:00

Iskusni 30-godišnji talijanski tenisač je u prvom kolu izbacio Japanca Tara Daniela, a uoči meča s Ćorićem osjetio je bolove u lijevom koljenu, zbog kojih je odlučio odustati od nastupa.

Hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Marakešu, a da nije odigrao nijedan poen, zahvaljujući tome što je kao 3. nositelj bio slobodan u 1. kolu, a u srijedu mu je meč 2. kola predao bez borbe Talijan Simone Bolelli.

Iskusni 30-godišnji talijanski tenisač je u prvom kolu izbacio Japanca Tara Daniela, a uoči meča s Ćorićem osjetio je bolove u lijevom koljenu, zbog kojih je odlučio odustati od nastupa.

Ne bude li nepredviđenih okolnosti, hrvatski 19-godišnji reprezentativac bi u u petak trebao odigrati prvi meč na turniru u Maroku, gdje će mu suparnik u četvrtfinalu biti iskusni Francuz Paul-Henri Mathieu koji je sa 7-6 (4), 6-0 u drugom kolu nadigrao Argentinca Maxima Gonzaleza. Bit će to prvi dvoboj Ćorića i 34-godišnjeg Francuza koji se trenutno nalazi na 63. mjestu pojedinačne ATP ljestvice.

U četvrtak će na teren drugi hrvatski predstavnik koji se nalazi u glavnom ždrijebu. zagrepčanin Nikola Mektić borit će se protiv Čeha Jirija Veselog za svoje prvo četvrtfinale na ATP turnirima. Prije godinu dana Mektić je u Bukureštu iz kvalifikacija stigao do 2. kola glavnog turnira, ali ga je na putu prema četvrtfinalu zaustavio Španjolac Daniel Gimeno-Traver koji je u srijedu u Marakešu poražen od sunarodnjaka Alberta Montanesa, pobjednika nad našim Frankom Škugorom u prvom kolu.

ATP Marakeš - 1. kolo:

Pablo Carreno (Špa/7) - Jevgenij Donskoj (Rus) 6-2, 6-3

2. kolo:

BORNA ĆORIĆ (HRV/3) - Simone Bolelli (Ita) bez borbe

Paul-Henri Mathieu (Fra) - Maximo Gonzalez (Arg) 7-6 (4), 6-0

Albert Montanes (Špa) - Daniel Gimeno-Traver (Špa) 6-4. 6-4

Facundo Bagnis (Arg) - Joao Sousa (Por/2) 6-2, 6-4

>> Škugor i Mektić se pridružili se Ćoriću u glavnom ždrijebu

Komentara 5

AP
apoxiomen007
23:03 06.04.2016.

Bravo!:)

DU
Deleted user
13:02 07.04.2016.

Borna osvaja u Marakešu svoj prvi ATP-naslov. Ajmoooo Borna!

PE
peugeot
17:29 07.04.2016.

Vrlo, vrlo, jak turnir ! Kad vidis imena ko nastupa na turniru u nekakvom Marakesu naprosto se zaledis !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije