Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
velika čast i obaveza

Znanstvenik Đikić izabran u članstvo Vijeća EMBO

Rijeka: Ivan Đikić sudjelovao na znanstvenom skupu o virusu COVID-19
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/2
11.07.2022.
u 14:37

Đikić je izabran s još četiri nova člana na sjednici Vijeća 24. i 25. svibnja 2022., objavljeno je na stranicama EMBO.

Hrvatski znanstvenik Ivan Đikić izabran je u članstvo Vijeća Europske organizacije za molekularnu biologiju (EMBO), krovne znanstvene organizacije molekularne biologije koja okuplja više od 1900 vodećih znanstvenika u Europi i svijetu.

Đikić je izabran s još četiri nova člana na sjednici Vijeća 24. i 25. svibnja 2022., objavljeno je na stranicama EMBO. 

"Izbor za člana Vijeća EMBO-a velika je čast i obveza. Posebno u trenutnim izazovnim vremenima uloga EMBO-a u financiranju znanosti, znanstvenim projektima i obrazovanju diljem europskih zemalja bit će od izrazite važnosti", izjavio je Đikić tim povodom.

Vijeće EMBO-a, sastavljeno od 15 članova, upravno je tijelo EMBO-a i kao takvo odgovorno za razvoj i vođenje budućih smjernica organizacije.

Đikić, koji radi na ubikvitinu i autofagiji u razvoju tumora i zaraznih bolesti na Sveučilištu Goethe u Frankfurtu, zajedno s još dvoje istraživača prvi put je posao član EMBO-a. Silvia Arber je Švicarkinja i provodi istraživanje o razvoju i funkciji motornih sklopova na Sveučilištu u Baselu u Švicarskoj, a Johanna Ivaska, Finkinja, radi na prometu i aktivnosti integrina kod tumora na Sveučilištu Turku u Finskoj.

Đikić je član EMBO-a od 2004. i dio uredništva EMBO časopisa i EMBO Reports od 2007. Prethodno je bio član EMBO-ovog Odbora za publikacije i Odbora za simpozije EMBO/EMBL te je redoviti organizator EMBO radionica i niza konferencija.

VIDEO: Život u 17 kvadrata: 'Dosta mi je previsokih stanarina pa sam si izgradio minijaturnu kuću'

Komentara 1

NN
novo nenormalni
15:15 11.07.2022.

dokazani kovid stručnjak

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije