Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neobična kretanja

Znanstvenici tvrde: Sve je više dokaza, na rubu Sunčeva sustava je Planet Devet

Planeti
Foto: Thinkstock
29.03.2016.
u 18:54

Brown tvrdi da je pratio jedan drugi objekt u Kuiperovu pojasu koji se također kreće neuobičajeno, što bi se moglo očekivati u slučaju da Planet Devet postoji

Novi dokazi jačaju ideju da se na rubu našeg Sunčeva sustava nalazi "skriveni" planet. 

Uočena su neobična kretanja na rubu sustava, a jedno od najvjerojatnijih objašnjenja za to je postojanje tajanstvenog Planeta Devet (Nine), tvrdi znanstvenik Mike Brown, piše Independent. 

U siječnju su dva znanstvenika, Michael E. Brown i Konstantin Batygin, tvrdili da su pronašli novi planet, a tvrdnje su zasnivali na izračunima pomoću objekata na dalekom kraju našeg Sunčeva sustava. Proučavajući orbitu šest objekata u Kuiperovu pojasu, tajanstvenom području za koje se vjerovalo da se sastoji od asteroida i ledenih objekata, otkrili su dosad nešto nepoznato i veliko.  

Brown tvrdi da je pratio jedan drugi objekt u Kuiperovu pojasu koji se kreće neuobičajeno, što bi se moglo očekivati u slučaju da Planet Devet postoji. 

Da “Planet Devet” doista postoji, zaključili su po pravilnom kretanju malih planeta i svemirskih objekata izvan Sunčeva sustava. Ta mala svemirska tijela imaju orbite koje se pojavljuju pod utjecajem gravitacije skrivenog planeta.

 

>>Znanstvenici: Na rubu Sunčeva sustava pronašli smo 'Deveti planet

Komentara 4

Avatar kanncer
kanncer
20:25 29.03.2016.

Oni bi da se za "X" ne smije znati kao i za sve ono što iz istog proizlazi, a proizlazi naša DNK spirala-antena. Tolko se trude to zataškati da su ćak dio neba na Google eart izrezali. Evo vam koordinatee neba pa provjerite!!! 5h 53m 27s, -6 10' 56

Avatar istovari
istovari
07:41 30.03.2016.

Samo gomila planeta i zvijezda a nigdje dvera rajskih!?

ST
strsljen2013
14:48 29.03.2016.

Za taj deveti znamo već jako dugo. Šta je sa desetim?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije