Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ulaz slobodan

Znanstveni piknik – pametna zabava za djecu i odrasle

Znanstveni piknik
Foto: PR FOTO
1/4
09.12.2015.
u 10:30

Znanstveni piknik u petak i subotu 11. i 12. prosinca stiže na Zagrebački velesajam (paviljon 6.) i za velike i male posjetitelje ima pregršt zanimljivih sadržaja.

Za odrasle izdvajamo sjajna predavanja domaćih i stranih znanstvenika. Slovenski kazališni redatelj Dragan Živadinov ispričati će priču o slovenskom raketnom inženjeru i pioniru svemirskih letova rođenom u Puli - Hermanu Potočniku Noordungu. Hrvatski astrofizičar Dejan Vinković i svestrani programer Tibor Kozjak provest će nas kroz dinamični proces stvaranja svemirskih tijela od svemirske prašine do planete, Ante Radonić prenijeti će najnovija saznanja o svemirskim letovima, a Korado Korlević o svemirskom prostoru daleko iza Plutona.

Srećko Gajović ispričati će kako miševima svijetle mozgovi i što to znači za borbu protiv moždanog udara, poznati promotori znanosti Saša Ceci i Dario Hrupec govorit će o potrebi skepticizma i kritičkog pristupa u znanosti. Bojan Jerbić će nam otkriti sve o potrazi za mislima jednog robota, Ivica Puljak o potrazi za Higgsovim bozonom i njegovoj ulozi u svemiru, Mile Šikić o potrazi za smislom i redom kroz baze podataka, a Dobrivoje Lale Erić o potrazi za većom primjenom znanosti u gospodarstvu.

Djecu i odrasle pak očekuju i posebna kraljevska kočija, roboti i dronovi, solarni auti, znanstveni baloni, otkrivanje tajni kriptografije, vesela kemija i matematika, učionica budućnosti, Teslin laboratorij, Van der Graafov generator, interaktivni Mars, doživljaji proširene stvarnosti, Holo of Fame, laserska harfa, levitirajući vlak, muzikalna Teslina zavojnica i 3D hologramski display, 3D printeri, brojne maštovite radionice, ali ni to nije sve…

Za one najmlađe tu su i dječje znanstvene radionice, koje vam predstavlja Pčelica Zagrebačke banke, Mali istraživač, Fora radionice, Nemo centar Amsterdam, Leteći cirkus fizike, Znanstvene čarolije, Vilin konjic, Korak do znanosti, Zvučna zrcala, Glazbena ograda, Lego edukacija, sapunice i crtići, predstava Korak do znanosti i znanstveni show program, čak i cijeli jedan znanstveni park i još štošta.

Sa svojim prezentacijama stižu čak 4 muzeja: Tiflološki , Arheološki , Tehničko muzej Nikola Tesla iz Zagreba , te Muzej krapinskog pračovjeka iz Krapine. Ipak, ni to nije sve, ono najbolje uvijek morate sami otkriti.

Ulaz na Znanstveni piknik je slobodan, a program oba dana traje od 10 do 19 h. Preciznije o svemu na www.znanstvenipiknik.com.

Znanstveni piknik te zove na potpuno novi doživljaj stvarnosti na Zagrebačkom velesajmu!>>

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije