Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kultni serijal

U novom Falloutu susretat ćemo i druge žive igrače?

Fallout 76
Foto: Screenshot Youtube
1/2
04.06.2018.
u 17:51

Rad na Falloutu 76 navodno je započeo kao pokušaj da se Falloutu 4 doda multiplayer, ali izrastao je u novu igru s novim likovima i lokacijama

Kao atomska bomba odjeknuo je teaser-trailer igre Fallout 76 koji je Bethesda mnogima neočekivano objavila sredinom tjedna. Istog trenutka krenule su nebrojene teorije i grozničavi pokušaji medija da dobiju bilo kakvu insajdersku informaciju koja bi objasnila radi li se o sasvim novoj igri iz kultnog serijala Fallout, nekoj ekspanziji ili spin-offu, prelasku na novu platformu ili novi format poput Fallout Sheltera...

Podsjetimo, Fallout je jedna od najkultnijih franšiza u povijesti gaminga, iznimno kompleksna, mračna, narativno besprijekorna role playing igra smještena u otvoreni svijet upropašten Velikim ratom 2077. godine.

Sklonište privilegiranih

Prva dva nastavka i spin-off igra New Vegas pomicali su granice žanra, dok su Fallout 3 i 4 podijelili fanove, ali su zadržali iznimno visoke ocjene kritičara.

Prema dosad dostupnim informacijama, čini se da će Fallout 76 biti multiplayer online survival igra na tragu Rusta ili DayZ, smještena u postapokaliptični svijet Fallouta, što znači da će se napokon ostvariti želja mnogih koji su htjeli iskusiti poznati postapokaliptični svijet u interakciji sa stvarnim igračima. Navodno je ovaj projekt započeo kao pokušaj da se Falloutu 4 doda multiplayer, ali završio je u razvoju potpuno nove igre koja će donijeti i nove lokacije, likove i misije.

Teaser-trailer sugerira da će polazišna točka radnje biti Vault 76, mitsko mjesto čije je postojanje naznačeno u Falloutu 3 i 4, a u kojem se skrivalo 500 privilegiranih pripadnika ljudske vrste te u kojem se, za razliku od ostatka atomskih skloništa, nisu vršili groteskni pokusi na ljudima, već ih se pripremalo za izgradnju i upravljanje novim svijetom koji je trebao niknuti na zgarištu stare zapadne civilizacije.

Najraniji datum dosad

Iako još nije potvrđeno gdje će na vremenskoj traci serijala biti smješten Fallout 76 (geografski bi mogao biti na području nekadašnje savezne države Virginije), prema modelu pip-boya koji se vidi u najavnim materijalima te datumima koji se spominju čini se da će to biti jedna od kronološki najranijih, možda čak i najranija igra franšize. Prema dostupnim tragovima, znamo da je Vault 76 otvoren 2076. godine te je bio programiran da se automatski otvori 2097. godine. Teaser-trailer u jednom trenutku navodi datum 27. listopada 2102. godine, a prva i dosad najranija igra u serijalu događa se tek 2161. godine!

Reboot InfoGamer, jedan od najvećih gaming festivala u Europi:

Fallout 76
1/24
Ključne riječi

Komentara 1

HA
Haywood
12:33 07.06.2018.

bye bye fallout serijal

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije