Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mali genijalac

Dječak (11) na testu inteligencije nadmašio Einsteina i Hawkinga

Stephen Hawking
Foto: Jack Hill/News Syndication/PIXSELL
30.06.2017.
u 08:52

Dječak iz Readinga prošao je težak test prije nekoliko tjedana bez ikakve pripreme

Arnav Sharma, 11-godišnji dječak iz Velike Britanije, na testu inteligencije ostvario je bolji rezultat od slavnih genijalaca Alberta Einsteina i Stephena Hawkinga. Sharma je debelo premašio kvocijent 140, koji se smatra pragom za genijalce, i došao do 162 - za dva boda bolje od Einsteina i Hawkinga.

Dječak iz Readinga prošao je težak test prije nekoliko tjedana bez ikakve pripreme, a da prije toga nikad nije vidio kako izgleda tipičan test, piše Independent. Test je trajao oko dva i pol sata.

- Tamo je bilo oko sedam ili osam ludi. Nekoliko djece, ali ostali su bili odrasli. Bilo je ono što sam očekivao - rekao je Sharma, koji kaže da nije bio živčan prije testa, iako se nije pripremao.

- Moja obitelj bila je iznenađena, ali i sretna kada sam im rekao za rezultat - dodao je.

Njegova majka Meesha Dhamija Sharma prisjetila se kako su joj u Indiji govorili da je dječak poseban, ali da u to tada nije htjela vjerovati.

- Kad je imao godinu i pol, odvela sam ga u Indiju na odmor da vidi djeda i baku. Njegova baka rekla mi je da će Arnav biti jako uspješan u školi. Nisam joj vjerovala, mislila sam da to govori samo da bi me usrećila, ali bila je upravu - rekla je dječakova majka, dodajući da je Arnav već s dvije i pol godine mogao brojati do sto i više.

Komentara 2

SJ
Sve je uzalud
10:32 30.06.2017.

.......imao sam brata koji je sve napamet znao i bez greške ponavljao........ali nije znao s kojom se stranom čekića zabija čavao.......... u slučaju ljudi sa velikom i niskom inteligencijom..........................priroda je oba puta pogriješila.........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije