Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
indijski Covaxin

Svjetska zdravstvena organizacija odobrila još jedno cjepivo protiv COVID-19

FILE PHOTO: COVID-19 vaccination in New Delhi
Foto: ADNAN ABIDI/REUTERS/PIXSELL
1/3
03.11.2021.
u 14:40

Covaxin je sedmo cjepivo protiv covida-19 koje je do sada odobrio WHO, nakon Pfizer/BioNTecha, Moderne, AstraZenece, cjepiva Johnson & Johnsona i kineskih Sinovac Biotech i Sinopharm

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) objavila je u srijedu da je odobrila za hitnu uporabu indijsko cjepivo protiv covida-19 koje proizvodi Bharat Biotech.

"Tehnička savjetodavna skupina utvrdila je da cjepivo Covaxin zadovoljava standarde WHO-a za zaštitu od covida-19, da koristi cjepiva daleko premašuju rizike i da se cjepivo može koristiti", objavio je WHO na Twitteru.

Stručnjaci WHO-a preporučili su da se cjepivo koristi u dvije doze s razmakom od četiri tjedna, u svim dobnim skupinama starijim od 18 godina. Cjepivo će se sada moći izvoziti.

Covaxin je sedmo cjepivo protiv covida-19 koje je do sada odobrio WHO, nakon Pfizer/BioNTecha, Moderne, AstraZenece, cjepiva Johnson & Johnsona i kineskih Sinovac Biotech i Sinopharm.

VIDEO Gužva u novim paviljonima za cijepljenje protiv Covid-19 na Zagrebačkom velesajmu

Komentara 2

Avatar GeniKameni
GeniKameni
07:59 13.11.2021.

Tko su vecinski vlasnici tvrtke koja proizvodi to najnovije cjepivo?! Kladim se da je to ista ekipa koja proizvodi i onih ostalih sest "cjepiva", i da Tedros Adhanom od svih njih prima proviziju! Hvala vam sto se tako predano brinete za nase zdravlje! Zato ste i zabranili ivermectin i hydroxychloroquine koji su vec desetljecima sigurni kad se uzimaju za lijecenje parazitskih zaraza, malarije i niza drugih zdravstvenih problema, ali su "smrtonosni" kad se upotrebljavaju protiv slavnog virusa!!! Takvu pricu kupuju samo teske ovce glinenog mozga...

NN
novo nenormalni
14:46 03.11.2021.

živjela svijetska zdravstvena organizacija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije