Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predvidio kraj svijeta

Hawking u posljednjem radu pokazao način pronalaska paralelnog svemira

Stephen Hawking
Foto: Reuters/PIXSELL
19.03.2018.
u 12:19

Rad se bavi teorijom nepostojanja granice prema kojoj postoji multisvemir, to jest tvrdi se da je za nastanka Zemlje u Velikom prasku došlo do više "velikih praskova" u kojima je stvoreno više svemira

Stephen Hawking predao je samo dva tjedna prije smrti rad u kojemu ukazuje na način na koji bi znanstvenici mogli pronaći paralelne svemire te predviđa kraj svijeta.

Slavni znanstvenik, koji je umro prošli tjedan u 77. godini, dovršio je ovaj rad iz svoje posmrtne postelje, rekao je suautor Thomas Hertog, prenosi News.com.au. U radu se izlaže što je potrebno za pronalazak eksperimentalnih dokaza o postojanju "multisvemira", a da je takav dokaz pronađen za Hawkingova života, fizičar bi možda dobio Nobelovu nagradu koju je silno želio, piše The Sunday Times.

– Često je bivao nominiran za Nobela i trebao ga je osvojiti. Sada nikad neće moći – rekao je Hertog, koji predaje teoretsku fiziku na Katoličkom sveučilištu Leuven u Belgiji.

Rad se bavi teorijom nepostojanja granice koju je Hawking osmislio 1983. s Jamesom Hartleom, a prema kojoj postoji multisvemir, to jest tvrdi se da je za nastanka Zemlje u Velikom prasku došlo do više "velikih praskova" u kojima je stvoreno više svemira. U posljednjem radu Hawking je sada istraživao mogućnost pronalaska tih drugih svemira korištenjem sonde na svemirskom brodu

Rad također predviđa da će svemiru doći kraj kada zvijezde ostanu bez energije.

Stephen Hawking
1/25

Komentara 33

Avatar Juki
Juki
12:38 19.03.2018.

"...to jest tvrdi se da je za nastanka Zemlje u Velikom prasku došlo do više "velikih praskova" Ne razumijem Bojane, kako možeš nešto ovako napisati i ostati u redakciji znanost.

DI
Diesel
13:01 19.03.2018.

Entropija pobjedjuje sve, pobjedila je i Big Bang. Na kraju ostaje jedno veliko nista.

DU
Deleted user
12:46 19.03.2018.

Ne mogu se oteti dojmu da je zbog svog zalosnog stanja stalno predvidjao sve najgore

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije