Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČESTICE I SILE

Znanstvenik objasnio zašto je život poslije smrti nemoguć

Život poslije smrti
Foto: Thinkstock
09.11.2017.
u 13:47

Ne postoji način unutar zakona fizike da informacije pohranjene u našim mozgovima potraju nakon naše smrti - tvrdi Sean Carroll

Ima li života poslije smrti? Pitanje je to koje oduvijek fascinira čovjeka. Sada jedan fizičar tvrdi da zna odgovor -- i da je niječan.

Sean Carroll, kozmolog i profesor na Kalifornijskom tehnološkom institutu, kaže da bi za postojanje života poslije smrti naša svijest morala biti potpuno odvojena od našeg fizičkog tijela, a nije, piše Metro. Svijest je, kaže Carroll, niz atoma i elektrona koji nam daju um, a zakoni svemira ne omogućuju da ti atomi i elektroni nastave djelovati i nakon smrti.

- Ne postoji način unutar zakona fizike da informacije pohranjene u našim mozgovima potraju nakon naše smrti - tvrdi Carroll u časopisu Scientific American.

Objašnjava da prema teoriji kvantnog polja (QTF) za svaku vrstu čestice postoji jedno polje - svi fotoni u svemiru su na jednoj razini, elektroni na drugoj i tako dalje. Da bi se život mogao nastaviti nakon smrti, testovi kvantnih polja bi otkrili "duhovne" čestice i sile, a nisu.

- Ako doista nema ničega osim atoma i poznatih sila, očito nema načina da duša preživi smrt. Vjerovanje u život poslije smrti, blago rečeno, iziskuje fiziku izvan standardnog modela - zaključuje Carroll.

Život poslije smrti
1/9

VIDEO Ovo su mjesta koja baš nitko ne smije vidjeti preko Google Mapsa:

Komentara 214

PR
pritiskovic
15:20 09.11.2017.

Kad pomislim da moram umrijeti dođe mi da se ubijem.

Avatar Ledeni
Ledeni
14:36 09.11.2017.

A po važećoj teoriji velikog praska cijeli je svemir nastao explozijom iz točke manje od atoma, I sad će on meni objasniti što je moguće, a što nemoguće.

DU
Deleted user
14:06 09.11.2017.

Duša je savršeniji oblik procesora postojanja nakon tijela. Znanstvenik fizičar kao tjelesni čovjek je još uvijek ograničen u percepciji kvantne fizike energije postojanja ljudskog bića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije