Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
4 nova objekta

Pronađena nova nebeska tijela na rubu Sunčevog sustava

This artist’s impression shows the planet Proxima b orbiting the red dwarf star Proxima Centauri, the closest star to the Solar System. The double star Alpha Centauri AB also appears in the image between the planet and Proxima itself. Proxima b is a littl
Foto: Reuters
06.04.2017.
u 08:55

Znanstvenici će pomoću teleskopa pokušati utvrditi jesu li novopronađeni objekti zaista planete

Riječ je o hipotetičkom nebeskom tijelu, smještenom na rubu Sunčevog sustava. Iako ga znanstvenicii nikada nisu direktno vidjeli, na postojanje planete Devet upućuju neobični gravitacijski obrasci, koji ukazuju na to da se nešto nalazi iza Plutona, piše MysteriousUniverse.

Znanstvenici će pomoću teleskopa pokušajti utvrditi da li su novopronađeni objekti zaista planete, patuljaste planete ili je ipak riječ o asteroidima.

Pronalasku je doprinijelo 60.000 dobrovoljaca širom svijeta, koji su razgledali fotografije 4 milijuna objekata iz svemira u potrazi na potencijalnim novim planetima. Na taj način već su pronađene dvije nove patuljaste planete, što znači da bi isti pristup mogao dovesti do otkrivanja misteriozne planete Devet.

>> Otkriven 'Zemljin blizanac': Novi planet ima vjerojatno uvjeta za život

Ključne riječi

Komentara 3

DH
dalibor.hren
11:14 07.04.2017.

Sad je svatko znanstvenik!?

IM
Immanuell
11:57 07.04.2017.

Proučavaju druge zvjezdane sustave u potrazi za drugom Zemljom, a ne znaju još ni što se sve nalazi u našem sustavu.

Avatar braco1954
braco1954
17:32 17.04.2017.

neka im je sa srečom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije