Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Pogledajte virtualnu izložbu fotografija o Zemlji kao živom organizmu

Oleg Maštruko
Foto: Oleg Maštruko
1/7
08.07.2021.
u 15:23

Dinamika i posljedice klimatskih promjena ključna su egzistencijalna pitanja ljudske vrste, a suptilna povezanost između brige čovjeka za planet i načina na koji tretiramo vlastito tijelo uspostavljena je virtualnom izložbom fotografija „Earth as a living organism“ koju predstavlja najveća hrvatska farmaceutska kompanija Jadran-galenski laboratorij u povodu 30 godina postojanja.

Autor nevjerojatnih fotografija, koje implikacije klimatskih promjena prikazuju kroz foto-svjedočanstva iz različitih dijelova planeta, poznati je hrvatski putopisac, urednik i publicist Oleg Maštruko.

Zemlja je poput živog organizma, mijenja se, a kao i kod ljudskog tijela – te su promjene odraz naše odgovornosti i ponašanja prema njoj. Namjera izložbe je skrenuti pozornost na to da za Zemlju moramo brinuti jednako kao i za sebe, odnosno osvijestiti svoj utjecaj.

Foto: Oleg Maštruko

Upravo u sloganu izložbe koji glasi 'Our planet is a living organism, just like you. Take care of both' je i ključna poveznica zbog koje JGL, koji na više razina korporativne kulture podržava svako nastojanje buđenja svijesti o očuvanju okoliša, i predstavlja ovu izložbu“, pojašnjava Sonja Stahor Gašpar, globalna direktorica Digitalnog poslovanja JGL-a.Dok globalno unaprjeđujemo kvalitetu života brigom o zdravlju, paralelno nastojimo biti pouzdan te odgovoran član zajednice u kojoj živimo i radimo. Naši brendovi Aqua Maris, Meralys, Zerkalin, Dramina i Vizol S nositelji su našeg narativa o brizi čovjeka za vlastito zdravlje, a u ovu smo ih priču uklopili kroz igre riječi koje, kao i cijela izložba, potiču na akciju i razmišljanje.“

Foto: Oleg Maštruko

Zaronite u putopisni svijet Olega Maštruka i upoznajte naš planet iz ove jedinstvene umjetničke perspektive:

http://exhibition.jgl.hr/.

Virtualnu izložbu možete pogledati i u sklopu stalne postave Muzeja farmacije u Rijeci, a gdje je postavljena kao izložba u izložbi i to u multimedijalnom postavu muzeja.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije