Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Tech/Sci Znanost

Pogledajte virtualnu izložbu fotografija o Zemlji kao živom organizmu

Dinamika i posljedice klimatskih promjena ključna su egzistencijalna pitanja ljudske vrste, a suptilna povezanost između brige čovjeka za planet i načina na koji tretiramo vlastito tijelo uspostavljena je virtualnom izložbom fotografija „Earth as a living organism“ koju predstavlja najveća hrvatska farmaceutska kompanija Jadran-galenski laboratorij u povodu 30 godina postojanja.
08. srpnja 2021. u 15:23 129 prikaza
Oleg Maštruko
Foto: Oleg Maštruko
Pogledajte galeriju 1/7

Autor nevjerojatnih fotografija, koje implikacije klimatskih promjena prikazuju kroz foto-svjedočanstva iz različitih dijelova planeta, poznati je hrvatski putopisac, urednik i publicist Oleg Maštruko.

Zemlja je poput živog organizma, mijenja se, a kao i kod ljudskog tijela – te su promjene odraz naše odgovornosti i ponašanja prema njoj. Namjera izložbe je skrenuti pozornost na to da za Zemlju moramo brinuti jednako kao i za sebe, odnosno osvijestiti svoj utjecaj.

Oleg Maštruko | Autor : Oleg Maštruko Foto: Oleg Maštruko

Upravo u sloganu izložbe koji glasi 'Our planet is a living organism, just like you. Take care of both' je i ključna poveznica zbog koje JGL, koji na više razina korporativne kulture podržava svako nastojanje buđenja svijesti o očuvanju okoliša, i predstavlja ovu izložbu“, pojašnjava Sonja Stahor Gašpar, globalna direktorica Digitalnog poslovanja JGL-a.Dok globalno unaprjeđujemo kvalitetu života brigom o zdravlju, paralelno nastojimo biti pouzdan te odgovoran član zajednice u kojoj živimo i radimo. Naši brendovi Aqua Maris, Meralys, Zerkalin, Dramina i Vizol S nositelji su našeg narativa o brizi čovjeka za vlastito zdravlje, a u ovu smo ih priču uklopili kroz igre riječi koje, kao i cijela izložba, potiču na akciju i razmišljanje.“

Oleg Maštruko | Autor : Oleg Maštruko Foto: Oleg Maštruko

Zaronite u putopisni svijet Olega Maštruka i upoznajte naš planet iz ove jedinstvene umjetničke perspektive:

http://exhibition.jgl.hr/.

Virtualnu izložbu možete pogledati i u sklopu stalne postave Muzeja farmacije u Rijeci, a gdje je postavljena kao izložba u izložbi i to u multimedijalnom postavu muzeja.

Algebra
NEKI NOVI KLINCI
To kako se vaše dijete igra danas, imat će presudnog utjecaja na budućnost sutra: Upoznajte generaciju Z