Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VANZEMALJSKO PORIJEKLO

Novo istraživanje misterioznog kamena pronađenog u Egiptu otvorilo još više pitanja

Foto: MARIO DI MARTINO/INAF OSSERVATORIO ASTROFYSICO DI TORINO
13.01.2018.
u 19:53

Dr Marco Andreoli, istraživač sa Sveučilišta Witwatersrand kazao je kako najnoviji rezultati otvaraju još više pitanja o porijeklu kamena.

Iako se već dugo zna da je kamen pronađen u Egiptu vanzemaljskog porijekla, čini se da je još misteriozniji nego što se činilo. 

Prema najnovijim otkrićima znanstvenika, kamen nazvano Hipatija formiran je izvan Sunčevog sustava i to prije nego je Sunce postojalo. 

Kamen sadrži mikro-mineralne spojeve koji nisu pronađeni nigdje drugdje u našem svemiru ili u poznatim meteoritima i kometima. 

Foto: MARIO DI MARTINO/INAF OSSERVATORIO ASTROFYSICO DI TORINO

Istraživanje su proveli istraživači sa Sveučilišta u Johannesburgu gdje su koristili napredne tehnike skeniranja kako bi analizirali strukturu. Kamen Hipatija samo je dio veće formacije koja je pala na zemlju, a i on je razbijen u manje komade. Članovi tima odmah su primijetili da struktura minerala kamena koji je otkriven na jugozapadu Egipta 1996. godine nije slična nijednoj poznatoj. 

Istraga je dovela do dva objašnjenja. Prvo objašnjenje sugerira da je Hipatija fragment meteora koji je postojao prije nego je formiran naš solarni sustav, a drugo objašnjenje sugerira da je kamen nastao iz istog kozmičkog oblaka prašine kao i Sunčev sustav, piše Daily Mail.

Dr Marco Andreoli, istraživač sa Sveučilišta Witwatersrand kazao je kako najnoviji rezultati otvaraju još više pitanja o porijeklu kamena. 

Pogledajte i galeriju: Ovo je 6 najmisterioznijih fenomena koje niti znanstvenici ne mogu objasniti

1/6
Ključne riječi

Komentara 25

DU
Deleted user
06:53 14.01.2018.

i zlato je vanzemaljskog porijekla......text bez veze

RI
ribar110
20:18 13.01.2018.

Ne znam tko jos normalan misli da je Keopsova piramida izgradena bez necije pomoci.Sfinga je prica za sebe,djecu uce bajkama,sva sreca pa su pametnija od autora udzbenika pa ne vjeruju u njih.

Avatar Le-Freak
Le-Freak
15:36 14.01.2018.

Na filozofskom se uci da je sve to napravio neki bravar. I da su mu pomogli neki Lenjin, Staljin i Draza Mihajlevic. Bravar im porucuje da se balkanski ponasaju, psuju, ricu, vrijedjaju i da ce onda doci u proletarske raj. Gdje se vjecno celik kuje, koksare dime i dobije se (napokon) i koja (iako neobrijana) djevica. Ali posto i sljedbenici te sekte nisu bas ljepotani onda zeljni uzimaju sve sto ostane.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije