Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FALCON 9

Muskov SpaceX objavio snimke spektakularne eksplozije rakete

SpaceX
Foto: SpaceX
16.01.2015.
u 23:17

Raketa se trebala spustiti na platformu, no ostala je bez hidrauličke tekućine

SpaceX, privatna svemirska tvrtka poznatog poduzetnika Elona Muska, objavila je video i niz fotografija koje prikazuju eksploziju njihove rakete Falcon 9 10. siječnja.

Raketa je u orbitu lansirala bespilotnu kapsulu Dragon, kojoj je cilj bio Međunarodna svemirska postaja (ISS). Raketa se potom trebala vratiti natrag na Zemlju tako da se okomito spusti na plutajuću platformu.

Međutim, stvar nije išla po planu. Kako prenosi portal Space, dijelovi rakete koji služe za upravljanje ostali su bez hidrauličke tekućine pa se raketa zabila u platformu, koja nije pretrpjela znatniju štetu, ali će joj biti potrebni manji popravci.

 

Iduće testiranje trebalo bi se dogoditi za dva ili tri tjedna, a ovaj će put raketa imati više hidrauličke tekućine, rekao je Musk. Kapsula Dragon uspješno je dostavila zalihe na ISS.

 

>> Elon Musk želi flotom satelita omogućiti internet svima

>> Elon Musk podržao Josipovića u promociji električnih vozila i održivog prijevoza

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije