Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOŠ JEDNA IDEJA

Elon Musk želi flotom satelita omogućiti internet svima

Elon Musk
Foto: APEGA/Press Association/PIXSELL
24.11.2014.
u 22:19

Internet koji bi bio dostupan svugdje i svima na svijetu ideja je velikih tvrtki

Milijarder Elon Musk, osnivač Tesla Motorsa i SpaceX-a, poput googleovaca radi na tome da cijelom svijetu omogući pristup internetu. On se dosjetio to činiti uz pomoć satelita. Flota od 700 satelita mogla bi riješiti taj problem, a za partnerstvo se Elon Musk i obratio bivšem googleovcu Gregu Wyleru, koji sada imao tvrtku WorldVu Satellites.

Muskovi mikrosateliti trebali bi težiti 93 kilograma i vrijediti milijun dolara po komadu, dok je danas najmanji satelit dvostruko teži i stoji nekoliko milijuna dolara. Usto, kada bi doista 700 satelita poslao u orbitu, bilo bi to 10 puta više nego u sadašnjoj najvećoj floti satelita (Iridum Communicationsa), piše Wired. Budući da, osim čelnika Googlea i SpaceX-a, i Facebookov šef neprestano govori o internetu za sve, čini se da postoje dobre šanse da se takvo što i ostvari u bližoj budućnosti.

>> Musk predstavio Hyperloop: Od San Francisca do LA-a za 30 min.

>> Elon Musk donirao milijun dolara za izgradnju muzeja Nikole Tesle

Komentara 2

DU
Deleted user
08:40 26.11.2014.

moci cemo tada citati vecernjak i u sumi..

MO
mozdaznam
23:19 24.11.2014.

Dobro.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije