Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROROČANSTVO ASTROFIZIČARA

'Ljudi su samo male životinje u zoološkom vrtu dalekih svemiraca'

Neil deGrasse Tyson
Foto: Facebook
1/2
02.07.2016.
u 13:30

Neil deGrasse Tyson smatra da bi nas neka napredna civilizacija doživljavala onako kako mi doživljavamo crve koji gmižu dok prolazimo ulicom

Ovo možda nije baš vijest kakvu biste rado pročitali, ali vodeći svjetski astrofizičar je uvjeren da smo svi mi samo životinje u velikom svemirskom zoološkom vrtu kojim upravljaju neki nama nepoznati, daleki svemirci.

A ti svemirci nad nama izvode kojekave pokuse kako bi se dobro zabavili.

Neil deGrasse Tyson, taj globalno poznati popularizator znanosti i trenutni  ravnatelj Haydenova planetarija pri Centru za Zemlju i svemir te znanstveni suradnik na Odjelu astrofizike pri Američkom prirodoslovnom muzeju, procjenjuje da živimo u stanju blaženog neznanja u kakvom smo odnosu prema našim izvanzemaljskim gospodarima.

Wired izvještava kako je Tyson s govornice Starmus konferencije na Tenerifima poručio brojnoj publici: "Bojim se da ćemo se jednog dana suočiti s drugim vrstama. Možda se ne plašim, zapravo se nadam da će nas sve potrpati u zoološki vrt u kojem ćemo biti sretni. A možda se taj vrt već zove Zemljom."

No, Tyson uopće nije uvjeren da mi zanimamo tamo neka možebitno postojeća superiorna bića iz dalekih galaksija.

- Dovoljno razumna civilizacija ne bi uopće obraćala pažnju na nas. Doživljavali bi nas upravo onako kako mi doživljavamo crve koji gmižu zemljom dok prolazimo ulicom, uvjeren je Tyson.

Ovaj znanstvenik smatra da je ljudska rasa na tako niskom stupnju razvoja da bi neki superiorni izvazemljaci čak i mozak jednog Stephena Hawkinga uspoređivali s inteligencijom neke prosječne izvanzemaljske bebe. 

>> Objavio provokativni status na Božić, a onda je krenula lavina...

Komentara 20

NA
nano0705
13:55 02.07.2016.

Davno veće gluposti i tupastog teksta ne pročitah!

AN
anonimus00
14:59 02.07.2016.

cemu ovaj tekst kad su to sve cinjenice.naravno da nismo jedini u svemiru i naravno da postoje daleko naprednije civilizacije

Avatar commentator
commentator
17:28 02.07.2016.

Astrofizičarima je ta silna matematika udarila u tintari.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije