Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mjesečevo selo

Kina i ESA planiraju prvu ljudsku nastambu na mjesecu

mjesec
Reuters/PIXSELL
27.04.2017.
u 12:00

Direktor ESA-e, Johann - Dietrich Woerner, opisao je moguće "mjesečevo selo" kao potencijalnu platformu za buduće misije na Mars

Europska Svemirska Agencija i Kina planiraju moguću suradnju oko izgradnje prve naseobe na Mjesecu.

Prve izave o mogućem staništu na Mjesecu započeo je tajnik Kineske svemirske agencije Tian Yulong, a sad su se u razgovore uključili i iz ESA-e. 

- Kinezi imaju vrlo ambiciozan mjesečev program, rekao je Pal Hvistendahl iz Europske Svemirske Agencije.

- Svemir se promijenio od posljednje "svemirske utrke" iz šezdesetih godina. Shvatili smo da za istraživanje svemira, moramo međusobno surađivati, dodao je.

Direktor ESA-e, Johann - Dietrich Woerner, opisao je moguće "mjesečevo selo" kao potencijalnu platformu za buduće misije na Mars.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije