Naslovnica Tech/Sci Znanost

Indija nastavlja svoj program, u orbitu poslani novi satelit

ISRO ima seriju planiranih misija uključujući lansiranje satelita GSAT-11 teškog 5854 kilograma u srijedu i drugu misiju na Mjesec u siječnju
29. studenoga 2018. u 10:57 1 komentara 117 prikaza
Satelit
Foto: Reuters/PIXSELL

Indija je u četvrtak uspješno u orbitu postavila novi satelit za promatranje Zemlje i još 30 manjih satelita koji pripadaju osam različitih država.

Satelit u društvu najvećih Slovenija osvaja svemir

Raketa Indijske organizacije za istraživanja Svemira (ISRO), koja je prenijela satelite, lansirana je s poligona Sriharikota na jugu Indije. Satelit HysIS, težak 380 kilograma, pomoći će u proučavanju zemljine površine u "vidljivim, gotovo infracrvenim i kratkovalnim infracrvenim područjima elektromagnetskog spektra", naveo je u priopćenju ISRO. To će također pomoći identifikaciji jasnih objekata u Svemiru.

"Na putovanju koje slijedi puno je toga za nas", rekao je predsjednik ISRO-a K Sivan, koji je čestitao znanstvenicima koje je posjetio u lansirnom poligonu.

Galerija - NASA-ina letjelica InSight

Satelit
1 / 11
NASA

ISRO ima seriju planiranih misija uključujući lansiranje satelita GSAT-11 teškog 5854 kilograma u srijedu i drugu misiju na Mjesec u siječnju.

Indija ima ambiciozni svemirski program. ISRO je proteklih godina poslao sonde na Mjesec i Mars uz razvoj programa za jeftinije lansiranje satelita. Od 1999. ISRO je lansirao više od 250 stranih satelita iz 28 zemalja.

Protekle veljače ISRO je postavio odjednom rekordnih 104 satelita u orbitu u jednoj misiji.

>> Pogledajte što su otkrile satelitske snimke 

VR Pole
EU FONDOVI
“Odlučili smo spojiti virtualnu stvarnost s turizmom i ponuditi svima pogled u prošlost”
  • midea:

    može neka snimka zemlje kugle u realnome vremenu ?? hvala !