Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TARA KNEŽEVIĆ

Crveni tim dizajnirao je letjelicu kojom ćemo doći do Marsa

Luka Stanzl/Pixsell
13.08.2018.
u 22:12

Mlada Koprivničanka vratila se s dvotjednog kampa u Americi koji privatni američki fond provodi u suradnji s NASA-om

– Bila sam dio crvenog tima koji je imao zadatak dizajnirati letjelicu kojom ćemo doći do Marsa, osmisliti koje ćemo sve sustave koristiti, na primjer sustave za navigaciju. Ja sam se, konkretno, najviše bavila sustavima za komunikaciju, datumima misije i umjetnom gravitacijom.

Svaki tim imao je svoj zadatak koji je morao obaviti u dva tjedna i finalnu prezentaciju, ali morali smo svi zajedno raditi na problemima kako bismo mogli do kraja izvršiti sve zadatke – govori nam Tara Knežević (18), Koprivničanka koja je jedina iz Hrvatske sudjelovala na dvotjednom kampu United Space School koji privatni američki fond FISE provodi u suradnji s američkom svemirskom agencijom NASA-om.

Bivša maturantica koprivničke Gimnazije “Fran Galović” vratila se kući puna dojmova. – Najviše mi se svidjelo razgledavanje Johnson Space Centera, sudjelovanje u simulaciji misije i upoznavanje astronautkinje Sunite Williams – kaže Tara koja je ovog ljeta upisala strojarstvo na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu.

Oduvijek je zanima astronomija, a u NASA-inoj školi našla se u društvu svega pedeset ljudi iz cijelog svijeta koji su dobili priliku sudjelovati u dvotjednom programu u Houstonu.

>> Pomrčina Mjeseca

1/14
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije