Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sigurnost i imunogenost

AstraZeneca: Prema ispitivanju Vaxzevria kao booster doza daje dobre rezultate

Labcoats at MedImmune, the global bologics research and development arm of AstraZenceca, at Granta Park on the ouskirts of Cambridge. The US pharmaceutical company Pfizer is curently attempting to aquire MedImmune's parent company AstraZeneca in a co
Mary Turner/News Syndication/PIXSELL
13.01.2022.
u 12:16

AstraZeneca dostavit će ove dodatne podatke zdravstvenim tijelima diljem svijeta s obzirom na hitnu potrebu za trećom booster dozom.

Aktualno ispitivanje sigurnosti i imunogenosti cjepiva Vaxzevrije protiv covida-19 kao treće booster doze daje pozitivne rezultate, objavila je u četvrtak britanska farmaceutska tvrtka AstraZeneca koja stoji iza tog cjepiva. Preliminarna analiza pokazala je da treća booster doza Vaxzevrije povećava imunološki odgovor na beta, delta, alfa i gama varijante virusa SARS-CoV-2.

Dodatna analiza uzoraka iz ispitivanja pokazala je povećan odgovor antitijela i na omikron varijantu. Rezultati su uočeni među pojedincima koji su prethodno dobili Vaxzevriju ili mRNA cjepivo.

Prema tvrtki, ovi podaci pridonose sve većem broju dokaza koji podupiru Vaxzevriju kao treću dozu, bez obzira na raspored primarnog cijepljenja. AstraZeneca dostavit će ove dodatne podatke zdravstvenim tijelima diljem svijeta s obzirom na hitnu potrebu za trećom booster dozom.

Ispitivanje sigurnosti i imunogenosti pokazalo je da se Vaxzevria i dalje općenito dobro podnosi. Daljnje analize ispitivanja očekuju se u prvoj polovici 2022. godine. Cjepivo Vaxzevria izumilo je Sveučilište u Oxfordu u suradnji s farmaceutskom tvrtkom AstraZeneca.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije