Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Heart Bleed

Opasan virus krade brojeve bankovnih kartica. Promijenite lozinke!

Foto: heartbleed.com
10.04.2014.
u 20:28

Virus prikuplja podatke poput lozinki i brojeva bankovnih kartica, a stručnjaci smatraju kako iz zasjede vreba već dvije godine

Virusnu pogrešku u kodiranju naziva 'heartbleed bug' stručnjaci već sada nazivaju najvećom prijetnjom sigurnosti na internetu ikad, javlja Mashable. Bug se širi stranicama kojima se svakodnevno služi najveći broj korisnika interneta. Na meti su tako, između ostalih, i Gmail, Facebook, Tumbl, Yahoo, Instagram pa iz tih kompanija korisnike pozivaju da promijene svoje lozinke.

Iako Apple još uvijek nije detektirao virus, i oni savjetuju promjenu šifri, a Microsoft i Amazon zasad su sigurni od ovog 'krvarećeg' srca.

Virus prikuplja podatke poput lozinki, ali i brojeve bankovnih kartica, a stručnjaci smatraju kako iz zasjede vreba već dvije godine.

Kompletan popis stranica koje preporučuju da promijenite lozinke možete pogledati ovdje.

>> Provjerite račune, ukradeno je 18 milijuna e-mail lozinki!

>> Oprez: Virus Trojan opet napada i traži uplatu od 500 kuna!

Komentara 1

XP
xPhoto
09:33 11.04.2014.

"Opasan virus...", "Virusna pogreška", "Bug se širi stranicama", e Davore, Davore, sjedi 1.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije