Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liječnici bez granica

Za obuzdavanje ebole trebat će najmanje šest mjeseci

Ebola
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/2
18.08.2014.
u 08:51

Nigerijski pacijent za kojeg se sumnjalo da je zaražen ebolom u španjolskom gradu Alicanteu, nije zaražen ovom smrtnosnim virusom, pokazala je analiza uzoraka

Nigerijski pacijent za kojeg se sumnjalo da je zaražen ebolom u španjolskom gradu Alicanteu, nije zaražen ovom smrtnosnim virusom, pokazala je analiza uzoraka, prenosi RTE.
Španjolski svećenik koji se zarazio u Africi za vrijeme misionarstva u Liberiji, preminuo je prošli utorak u Španjolskoj.

Za obuzdavanje ebole u zapadnoj Africi trebat će najmanje šest mjeseci, stav je Liječnika bez granica, donosi BBC. Govoreći u Ženevi, predsjednica Liječnika bez granica Joanne Liu rekla je da situacija "pogoršava brže nego što možemo odgovoriti na nju". Ranije je Svjetska zdravstvena organizacija izjavila da je početak širenja zaraze "ozbiljno potcijenjen" te da je nužno provesti "izvanredne mjere".

Do petka 15. kolovoza zabilježeno je 1,145 smrtnih slučajeva nakon što je Svjetska zdravstvena organizacija objavila 76 novih smrtnih slučajeva u dva dana. Do tada je zabilježeno i 2.127 oboljelih osoba.

>> Banda napala kliniku za liječenje ebole, pobjegli svi zaraženi pacijenti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije