Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Želi dobre odnose

Vučić poručio Hrvatskoj: Razumjeli smo poruku koju nosi postavljanje Ante Gotovine za savjetnika za nacionalnu sigurnost

Ante Gotovina, Aleksandar Vučić
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/2
18.11.2016.
u 15:15

Srpski mediji tvrde da je Gotovina sudjelovao u udruženom zločinačkom pothvatu čiji je cilj bilo protjerivanje srpskog stanovništva iz Republike Srpske Krajine

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić izjavio je u petak da ne želi rušiti odnose s Hrvatskom, ali da Beograd razumije poruku službenog Zagreba i odluku da bivšeg haaškog optuženika generala Antu Gotovinu imenuje za savjetnika hrvatske Vlade.

– Razumjeli smo poruku koju nosi postavljenje Ante Gotovine za savjetnika za nacionalnu sigurnost u Hrvatskoj – izjavio je Vučić tijekom posjeta Novom Sadu. Srbijanski premijer kazao je kako je "sasvim izvjesno da Srbi, prije svega prognani Srbi koji su živjeli na području Krajine i Hrvatske, ne mogu biti sretni" zbog toga.

– Ja ne želim rušiti odnose s Hrvatskom, dviju vlada i zemalja, ali razumjeli smo poruku postavljanjem Gotovine – naglasio je Vučić komentirajući imenovanje Ante Gotovine za savjetnika ministra obrane Damira Krstičevića.

Vučić je prije više puta ukazivao na različita stajališta u Srbiji i Hrvatskoj o akciji Oluja i njezinim sudionicima, među ostalim i o generalu Gotovini, te o stradanju i progonu Srba kao posljedicama akcije Oluja. – Očekujete li da čujete pozitivne riječi u Srbiji o generalu Gotovini? U Hrvatskoj se slavi 'Oluja', a kod nas je to najtužniji dan, kad je protjerano 250.000 ljudi s ognjišta – izjavio je svojedobno Vučić, ocijenivši da se, unatoč različitim pogledima na prošlost, Srbija i Hrvatska trebaju okrenuti budućnosti.

Vučićeva Srpska napredna stranka (SNS) prije nekoliko dana je postala pridruženi član Europske pučke stranke (EPP), uz suzdržano stajalište HDZ-a, koji je otprije član EPP-a.

>> Na zatvorenom dijelu vladine sjednice razriješen pomoćnik ministra poljoprivrede Kiš

Komentara 186

DA
dado116
15:24 18.11.2016.

Jasna je i nama poruka da je premijer Srbije deklarirani srpski nacionalist, koji je pozivao na ubijanje i progon. Klasicna srpska prica, ne treba se uopce obazirat na izjave "Sesljevog malog". Osobito na danasnji dan.

DU
Deleted user
15:37 18.11.2016.

Da nismo mozda trebali vas pitati za misljenje i onda postaviti nekog vladiku?

BL
Blomberg
15:26 18.11.2016.

Evo ga , svaki po sebi sudi, on je samo kao strucnjak tu, ali ne neka prijetnja kako Vucic to valjda misli. Cudan je to narod, kao da su marsijanci, neka pogleda sebe i svoje da se sjeti sto susu nam napravili --razlog--osvajacki,fuj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije