Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ruski predsjednik

Putin tvrdi da Rusija uz Assada podržava i Slobodnu sirijsku vojsku

Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
11.12.2015.
u 17:11

Putin je time prvi put kazao da Moskva zapravo podržava protivnike sirijskog predsjednika Bashara al-Assada u borbi protiv Islamske države

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da Rusija podržava oporbenu Slobodnu sirijsku vojsku, pružajući joj zračnu potporu, potporu u naoružanju i streljivu u zajedničkim akcijama sa sirijskim vojnicima protiv boraca Islamske države.

Putin je time prvi put kazao da Moskva zapravo podržava protivnike sirijskog predsjednika Bashara al-Assada u borbi protiv Islamske države. Putin je prošli mjesec kazao da su ruske zračne snage pogodile nekoliko "terorističkih" meta Slobodne sirijske vojske.

Zapadne i arapske države koje izvode zračne napade na Islamsku državu već više od godinu dana kažu da ruski zrakoplovi uglavnom gađaju druge pobunjeničke snage na zapadu Sirije.

– Naše zrakoplovstvo pomaže u udruživanju napora vladinih postrojbi i Slobodne sirijske vojske – rekao je Putin na godišnjem sastanku u ministarstvu obrane.

– Sada je nekoliko naših postrojbi s više od 5000 vojnika angažirano u ofenzivnim akcijama protiv terorista, zajedno s regularnim snagama, u pokrajinama Homs, Hama, Alep i Raka – rekao je, govoreći o Slobodnoj sirijskoj vojsci. – Podržavamo je iz zraka, kao i sirijsku vojsku, pomažemo im oružjem, streljivom i pružamo materijalnu potporu.

>> 'Sve mete koje nam prijete u Siriji moraju odmah biti uništene' 

>> Putin: Nadam se da u Siriji nećemo morati koristiti nuklearno oružje

Komentara 46

DU
Deleted user
17:47 11.12.2015.

"Sada je nekoliko naših postrojbi s preko 5000 vojnika angažirano u ofenzivnim akcijama protiv terorista, zajedno s regularnim snagama,...ahaaa koje smece od novinara moras biti da bi ovo napisao.... nije to rekao nego da vise od 5000 vojnika "sirijske slobodnene armije" ucestvuje na strani terorista....Putin said more then 5,000 members of the Free Syrian Army are operating on the terrorists’ side....ahahaaa koje jadno novinarstvo, ovo nema veze sa mozgom sto ste napisali, ... Sada je nekoliko naših postrojbi s preko 5000 vojnika angažirano u ofenzivnim akcijama protiv terorista,......ahaaaaa koje smece od novinarstva....."In general, the actions of the Russian groups deserve high praise. This is a result of work by the Ministry of Defense, General Staff officers, Russian Air Force pilots and the Russian Navy," he added.

ST
stojance
17:37 11.12.2015.

srbin sam,ali putinu ne verujem,ne verujem ni srbima, zaista smo nanjeli mnogo bola svim narodima sa kojima smo ratovali, a i mi i rusi smo ratovali na tudjoj zemlji

ST
stojance
17:43 11.12.2015.

srbin sam ali moram istinu da kazem, i sutra bi mi srbi ratovali za teritorije drugih naroda, i rusi su nam samo saveznici u tome, ili bolje reci mi smo njihovi, kao sto se zna mi bi sa rusijom naa balkanu vrsili velike promene..ne dajte da se to dogodi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije