Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sastanak u Bruxellesu

Mađarski veleposlanik uputio prosvjednu notu zbog slanja izbjeglica

izbjeglice, botovo
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/2
22.09.2015.
u 15:53

Nota je upućena zbog ponude Hrvatske kako će ponovno otvoriti granični prijelaz Bajakovo sa Srbijom ako srbijanske vlasti usmjere izbjeglice prema Mađarskoj, prenosi mađarska novinska agencija MTI

Ministri unutarnjih poslova zemalja Europske unije izglasali su izbjegličke kvote na današnjem sastanku u Bruxellesu, javlja Sky News. Češka, Mađarska, Rumunjska i Slovačka glasale su protiv, a Finska je bila suzdržana. 

Mađarski veleposlanik u Zagrebu uputio je prosvjednu notu hrvatskom Ministarstvu vanjskih i europskih poslova prema nalogu šefa mađarske diplomacije Petera Szijjarta, objavilo je mađarsko ministarstvo u utorak.

Nota je upućena zbog ponude Hrvatske kako će ponovno otvoriti granični prijelaz Bajakovo sa Srbijom ako srbijanske vlasti usmjere izbjeglice prema Mađarskoj, prenosi mađarska novinska agencija MTI.

 – Nisam siguran da ćemo danas imati rezultate. Radit ćemo naporno i mislim da je neprihvatljivo da Europa svijetu šalje poruku da danas nema mogućeg rješenja. Tako na kraju jesam optimističan, ali još nije kraj – kazao je njemački ministar unutarnjih poslova Thomas de Maizière koji je kazao kako smatra da će ovo biti težak sastanak.

Mađarski ministar vanjskih poslova Peter Szijjarto rekao je da su odnosi s Hrvatskom hladni kada je u pitanju izbjeglička kriza. Rekao je da se odnosi mogu poboljšati samo ako će nova vlast imati volje za to.

>> Sve priče o izbjeglicama čitajte u našem specijalu Izbjeglička kriza

>> Vučić sazvao hitnu sjednicu Ureda za koordinaciju službi sigurnosti

Komentara 49

BU
Bulaba
15:59 22.09.2015.

Buahaha, koji su ovo lakrdijaši, traže da se razmjesti 160.000 migranata, a svaki dan ih je 5.000 više, već ih je danas valjda 250.000, do Nove godine će ih biti 500.000. U međuvremenu svi pozatvarali granice, podigli što ograde, a što vojsku i policiju i ukinuli Schengen. Mađarska za tjedan dana završava ogradu kod Gole u Podravini i čim Austrija i Njemačka kažu "dosta", ograda se hermetički zatvara i svi migranti ostaju u Hrvatskoj. Ako krenu u Sloveniju, Slovenija će zatvoriti granične prijelaze i pozvati Austriju u pomoć u nadzoru granice. A onda će Europska komisija slijedećih šest mjeseci dogovarati novo razdjeljivanje kvota za 250.000 bijesnih i agresivnih džihadista kojih će biti po cijeloj Hrvatskoj.

BU
Bulaba
16:51 22.09.2015.

Čim pomahnitali orao Zoka i njegov ministar Ostoja zvan "litra konjaka" padnu s vlasti, ide nova strategija: Austro-ugarska za 21. stoljeće. Osniva se Višehradska skupina: Hrvatska, Mađarska, Češka, Poljska, Litva, Letonija i Estonija, sve prave europske države, gradimo zid prema Srbiji, ako nam se Bosna ne pridruži onda i prema Bosni, zid financiraju svi, granicu čuvaju svi.

Avatar Eurotrash
Eurotrash
16:29 22.09.2015.

Evo moj komentar objavljen 15.06.2011: Dragi potomci starih Europljana, takozvana Europa će zahtijevati da primite tisuće izbjeglica. U Parizu više od polovice djeca su crnci. Francuzi ne mogu ništa učiniti. Prema zakonima EU, zabranjeno je braniti svoju zemlju od invazije. Francuska će uskoro nestati. Takozvana Europa je smrtna zamka za europske narode. http://www.vecernji.hr/hrvatska/koje-obveze-i-mogucnosti-donosi-clanstvo-hrvatske-u-eu-300666 :

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije