Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odbjegli džihadist

'Vidio sam kako Jihadi John ubija japanskog taoca'

jihadi john
Foto: Reuters/PIXSELL
10.03.2015.
u 09:30

Bivši džihadist koji se predstavio pod pseudonimom Seleh tvrdi kako je Jihadi John glavni krvnik dijela ISIL-a zaduženog za medijsko predstavljanje

Bivši pripadnik Islamske države rekao je da je vidio Mohammeda Emwazija, poznatijeg kao Jihadi John, kako ubija japanskog taoca Kenjija Gotoa. Ispričao je to za Sky News.

Bivši džihadist koji se predstavio pseudonimom Seleh tvrdi kako je Jihadi John glavni krvnik dijela ISIL-a zaduženog za medijsko predstavljanje.

– Bio sam jako blizu kada je ubio Japanca. Nakon ubojstva, nekoliko džihadista prenijelo je Gotovo tijelo u automobil. Jihadi John je otišao svojim putem. On je bio "big boss" svih akcija snimanja. Svi su ga poštovali i slijedili njegove zapovijedi – ispričao je bivši džihadist koji je pobjegao iz tzv. Islamske države gdje je imao ulogu prevoditelja stranim zarobljenicima koje je trebao uvjeriti da im se ništa loše neće dogoditi.

– Ne znam zašto su ga svi toliko poštivali. Možda zato što je imao nož. Nitko od stranaca u Islamskoj državi nije htio prihvatiti ulogu egzekutora, samo Jihadi John – dodaje Seleh. Kaže kako su zarobljenici na svim objavljenim snimkama ubojstava mirni jer su prije toga imali probe pogubljenja.

– John im je govorio da se ne boje, da neće nikoga ubiti već da samo želi poslati poruku vladama njihovih država da prestanu s napadima na Siriju. Govorio im je da nema nikakvih problema s njima i da su oni gosti Islamske države – kazao je odbjegli džihadist.

>> Jihadi John ispričao se obitelji zbog sramote, ali ne i za zvjerska ubojstva

Komentara 5

BR
brx1989
12:39 10.03.2015.

kako to da odbijegli đihadisti mogu davati intervijue a da nisu u zatvoru

PA
pacoje
17:29 10.03.2015.

brx1989" ..e pa ako im vjerujes sto pisu sam si kriv..svasta se prica, a malo istine, a kada imaju priliku da o istini nesto izvjescavaju onda medije ili cenzurisu istinu, ili pisu "mi smo charlie"

MO
mojski5
17:36 10.03.2015.

niste napisali da "johny" prije li ih ubije,prvo im da injekcije za smirivanje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije