Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preprodaja droge

Velika policijska akcija: Dolijali dubrovački dileri

policija
Foto: ilustracija
1/3
19.01.2015.
u 13:17

Prikupljeni su dokazi za ukupno 11 osoba i to deset muških i jedne ženske osobe

Velika akcija dubrovačke policije izvršena je danas u Dubrovniku. Riječ je o uhićenjima članova veće skupine koja se bavi preprodajom droge.

Višemjesečnim kriminalističkim istraživanjem, koje je počelo u studenom, prikupljeni su dokazi za ukupno 11 osoba i to deset muških i jedne ženske osobe, u dobi od 19 do 48 godina, izvijestili su iz PU dubrovačko-neretvanske. Utvrđeno je da su osumnjičeni na području Bosne i Hercegovine i Splita nabavljali drogu marihuanu i LSD radi njene daljnje preprodaje kupcima sa područja Dubrovnika i Zatona, a jedan od osumnjičenih, i to 19-godišnjak, sumnjiči se da je spomenutu drogu prodavao i djeci, odnosno osobama mlađim od 18 godina.

Temeljem naloga suda obavljene su pretrage kuća i stanova koje koriste osumnjičeni kojom prilikom je pronađeno i oduzeto preko 2 kg marihuane,digitalna vaga, više mobitela, tablet računalo, novac i dr. Zbog sumnje da su počinili najmanje 30 kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama protiv osumnjičenih 11 osoba policija podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku.

Od ukupno 11 osumnjičenih, njih pet će nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja biti dovedeni pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave. U sklopu kriminalističkog istraživanja policija je po Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga prekršajno sankcionirala još 15 osoba, odnosno kupaca, za koje je utvrđeno da su od osumnjičenih kupovali navedenu drogu u količinama od 3 do 50 g marihuane i doze LSD-a.

>> Inspektor dileru: Preko Učke ne idi, ne mogu te štititi

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar slaven0
slaven0
01:15 20.01.2015.

trzisna cijena zaplijenjene droge vjerojatno ni priblizno nebi pokrila cijenu akcije i drzanja svih tih ljudi u zatvoru, a zatvorili su jednu rupu dok je na ostale poteklo jace jer ne postoji potraznja zbog ponude, nego ponuda zbog potraznje... Legalizirajte to vise sve i oporezujte, otpustite visak policajaca, a novac ulozite u zdravstvo i skolstvo. Edukacija je najbolje sredstvo za sprecavanje ovisnosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije