Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Propustila blagdane

Nacija odahnula: Kraljica Elizabeta uspješno se oporavlja

kraljica Elizabeta
Foto: Reuters
1/2
04.01.2017.
u 13:50

Devedesetgodišnja Elizabeta razboljela se prije Božića, odgodivši putovanje iz Londona za Norfolk na svoje imanje u Sandringhamu gdje tradicionalno provodi Božić

Britanska kraljica Elizabeta (90) nastavlja sa službenim dužnostima, nakon oporavka od jake prehlade koja ju je tijekom božićnih blagdana prikovala za krevet i onemogućila joj odlazak na božićnu i novogodišnju misu, rekla je u srijedu njezina glasnogovornica. 

Kraljica se razboljela se prije Božića, odgodivši putovanje iz Londona za Norfolk na svoje imanje u Sandringhamu gdje tradicionalno provodi Božić. Zbog bolesti nije prisustvovala ni božićnoj i novogodišnjoj misi. 

No nakon mirovanja i njege kraljica se oporavila od prehlade i nastavila sa svojim službenim dužnostima. U utorak je na privatnoj ceremoniji održanoj u Sandringhamu odlikovala člana svojeg osoblja Raymonda Wheatona. Kraljičina glasnogovornica kazala je da je svečanost bila privatna te da nema službenih fotografija. 

Elizabeta je u utorak uputila osobnu poruku sućuti turskome predsjedniku Tayyipu Erdoganu nakon novogodišnjeg napada na noćni klub u Istanbulu u kojemu je ubijeno 39 ljudi. 

Komentara 1

Avatar nekakav
nekakav
14:42 04.01.2017.

nema ona nikakvog 'svojeg' imanja. oni su samo ukras u britanskoj imperiji, da bi zadržala neke odnose sa kolonijama, koje lakše trpe 'suverena' tipa kraljice bez ikakvih ovlasti, nego da im je gazda neka stvarna osoba, tipa premijera. a i i ova vijest, što se nas ona tiče? zašto ne čitamo onda o oporavku nekih afričkih princeza, ili pak o problemima srpske kraljevske obitelji, japanske, albanske..? za nas su jednako važni britanska kraljica kao i karađorđevići. onaj tko ne misli tako, nek mi podastre dokaze.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije