Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U ključnim gradovima

Ukrajina naredila vojna pojačanja u strahu od pobunjeničke ofenzive

Petro Porošenko
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
04.11.2014.
u 19:48

Porošenko je kazao kako jedinice moraju zaštiti Mauripolj, Berdjanski, Harkov i sjever regije Luhansk

Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko naredio je vojna pojačanja na ključnim južnim i istočnim gradovima u slučaju da proruski pobunjenici krenu u novu ofenzivu, javlja BBC. Porošenko je kazao kako jedinice moraju zaštititi Mauripolj, Berdjanski, Harkov i sjever regije Luhansk.

Porošenko je izjavio kako je i dalje uključen u mirovni proces iako je predložio ukidanje ključne točke tog plana, koji je usuglašen s Moskvom, a to je da regije Luganska i Donjecka dobiju unutar Ukrajine poseban status.

Porošenkova je to reakcija na upravo održane izbore i činjenicu da je Moskva u Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda uložila veto na predloženu rezoluciju kojom bi se ti izbori u tim regijama proglasili nelegitimnima.

>> Uoči izbora u Donjecku i Luhansku nove žrtve

Komentara 13

WO
woolfy39
21:43 04.11.2014.

Količina dezinformacija sa tog područja je sramotna...Porošenko je odlučio silom vratiti ta područja, računajući na plaćenike i oružje iz Europe i SAD, uz desničarske ekstremiste iz Ukrajine... Ovo će biti katastrofa za Ukrajince, a nakon toga i za sve nas u EU. Zbog uskih američkih interesa i EU klimavaca, mi smo na pragu rata sa ozbiljnom vojnom silom u srcu Europe... I kaj bu se desili, EU, SAD i NATO buju pustili Ukrajince na cjedilu, a poslije se buju opet sve dogovorili s Putinom...Ukrajinci, pamet u glavu, ne nasjedajte na te priče, skupo ćete ih platiti...

Avatar reference
reference
22:44 04.11.2014.

Ukrajina naredila vojna pojačanja u strahu od pobunjeničke ofenzive...pa zar nije on reko da ce I Krim uzet a sad prpa od "pobunjenika"

RA
rafaell
20:39 04.11.2014.

zašto je izostavljeno da je rekao da će vratiti odmetnute krajeve silom,razmještanje pojačanja na istok je za ofanzivu ne za defanzivu,podsjeća na razmještanje JNA za obranu ugroženog srpskog stanovništva,a ubrzo u ofanzivu i napad na odmetnutu republiku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije