Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
podržavao aktiviste

Gradonačelnika u Ukrajini ubili na ulici

ukrajina
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
27.07.2014.
u 17:50

Oleh Babajev, gradonačelnik Kremenčuka u središnjoj Ukrajini, ubijen je iz vozila koje se dovezlo do njegovog te je ubijen s tri pucnja iz pištolja s prigušivačem

Gradonačelnik grada Kremenčuk u središnjoj Ukrajini ubijen je u subotu, potvrdilo je tamošnje Ministarstvo unutarnjih poslova.

Oleh Babajev ubijen je iz vozila koje se dovezlo do njegovog te je ubijen s tri pucnja iz pištolja s prigušivačem.

- Poznato je da je Oleh Babajev imao potporu značajnog broja ljudi u Kremenčuku. Tijekom Majdana, podržavao je aktiviste koje su lokalna policija i tužitelji htjeli zatvoriti - na Facebooku je napisao Anton Geraščenko, pomoćnik ministra unutarnjih poslova.

Ubojstvo se dogodilo nekoliko dana nakon što je minobacačkom granatom pogođena kuća Andrija Sadovia, gradonačelnika Lviva na zapadu Ukrajine. Prema izvješćima, gradonačelnik Lviva bio je ključna osoba u protestima koji su doveli do ostavke Viktora Janukoviča u veljači.

>>'Vodstvo Ruske Federacije prešlo je na organizaciju terorističkog rata protiv Ukrajine'

>>Rusija: Sankcije će ugroziti suradnju u borbi protiv terorizma

Komentara 6

IV
ivanjoksimovic
18:46 27.07.2014.

Vest stara 3 dana. Zasto niste objavili da je vojska Ukraine danas ponovo granatirala predgradje Donjecka, Garlovku, pogodivsi samo civilne objekte i ubivsi 19 civila od toga 2 dece. I sve to projektilima "Grad" koji su zabranjeni i njihovo koriscenje se po medjunarodnom pravu smatra rarnim zlocinom, na sta su upozorili UN posmatraci .

BE
berava
20:03 27.07.2014.

joksime,i vi ste u Vukovaru i u cijeloj Hrvatskoj pobili na tisuce civila i srusili tisuce civilnih objekata.Vukovarsku bolnicu ste sravnili sa zemljom a ranjenike pobili ko pse bez sudjenja.Gnjusno je i odvratno kad vi srbi pisete o ubijanju civila.

JT
j.togo
20:56 27.07.2014.

Izgleda da više nisu potrebni USA ubojicama (CIA).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije