Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hong Kong

U sukobima s policijom uhićeno 40 prosvjednika

hong kong
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
01.12.2014.
u 07:18

Prošli tjedan policija je uklonila jedan od najvećih prosvjedničkih kampova u poslovnoj četvrti Mong Kok

Policija u Hong Kongu sukobila se s pro-demokratskim aktivistima koji su pokušali okružiti urede vlade, u dosad najgorim neredima u četvrti Admiralty.

Prosvjednici su borili s policijom koja ih je napadala suzavcem i palicama. Uhićeno je 40 ljudi, nekoliko policajaca je ozlijeđeno, javlja BBC.

Prosvjedi su izbili prije dva mjeseca kad su nezadovoljni stanovnici Hong Konga počeli zahtijevati da svoje vođe na izborima 2017. biraju samostalno, bez upletanja Kine.

Prošli tjedan policija je uklonila jedan od najvećih prosvjedničkih kampova u poslovnoj četvrti Mong Kok.

>> Hong Kong je nervozan jer mu posljednjih 15 godina znatno slabi gospodarski položaj

Ključne riječi

Komentara 3

XA
xaron
09:03 01.12.2014.

Uhićeno 40 prosjednika u Hong Kongu... Strašno. A u Fergusonu uhićeno na stotine u radnim neredima i o tome ništa. Čestitamo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije