Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gubici u turizmu

'Tužit ćemo meteoteroriste. Glavni su krivci za lošu turističku sezonu!'

split, kiša, more
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
11.08.2014.
u 21:27

Meteoterorizam je talijanski turizam stajao već 20 posto prihoda, kazali su iz Udruge hotelijera u Riminiju

Tužit ćemo meteoteroriste!, zavapili su hotelijeri iz Italije tražeći da se stane na kraj meteorolozima koji su, tvrde, među glavnim krivcima za lošu turističku sezonu. – Prognoziraju loše vrijeme i tako nam miniraju sezonu. Gosti nam masovno otkazuju aranžmane kad čuju da će za njihova boravka padati kiša. Nijedan meteorolog ne može prognozirati vrijeme tjedan dana unaprijed, maksimalno mogu za tri dana.

Idemo na sud, neka nam isplate odštetu. Meteoterorizam nas je stajao već 20 posto prihoda – kazali su iz Talijanske udruge hotelijera na sastanku u Riminiju.

Inače, konferencija za novinare održavana je na otvorenom. Pod kišobranima. Turistički radnici već su nekoliko godina ljutiti: cijene su natjerale Talijane u druge destinacije, poput Hrvatske, koja im je rak-rana. Sad su joj se pridružili i meteorolozi. Ili, kako bi rekli u toj državi: “Kiši! I za to je kriva lupeška vlada.”

>>U petak kiša i grmljavina, temperatura pada na 20-ak stupnjeva

>>Kao da je pao mrak – Pogledajte snimku ciklone koja je prohujala Zagrebom

Komentara 27

Avatar Imoteph
Imoteph
21:49 11.08.2014.

Karta Europe iz 1989.

PE
peugeot
01:28 12.08.2014.

Nije meteo kriv, nego Grcka i njena odlicna turisticka ponuda uz mnogo nize cijene nego na hrvatskoj obali. U Grckoj ljetuje 20 milijuna turista. Kriza je i ljudi dobro razmisle gdje ce se najbolje i najeftinije odmoriti za svoj tesko zaradjeni novac! O nedostatku osmjeha, skupoci i nekvalitetnoj usluzi na hrvatskoj obali ne treba trositi rijeci.

Avatar oris2
oris2
08:12 12.08.2014.

skinite cijene lopovi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije