Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ubijeni deseci stranih turista

Tuniski prihodi od turizma'potonuli' nakon lanjskih napada

A boy holds a Tunisian flag as he stands near bouquets of flowers laid at the beachside of the Imperiale Marhabada hotel, which was attacked by a gunman in Sousse, Tunisia, June 27, 2015. Tour companies were evacuating thousands of foreign holidaymakers f
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
01.04.2016.
u 07:42

Pad prihoda nadovezao se na dva napada islamističkih militanata u prošloj godini, u kojima su ubijeni deseci stranih turista.

Tuniski prihodi od turizma potonuli su u prva dva mjeseca ove godine za 54 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, izvijestila je tamošnja središnja banka, čiji podaci odražavaju utjecaj prošlogodišnjih terorističkih napada u toj mediteranskoj zemlji.

U siječnju i veljači 2016. prihodi od turizma iznosili su tako 182 milijuna tuniskih dinara (79,4 milijuna eura), pokazuje izvješće središnje banke.

Pad prihoda nadovezao se na dva napada islamističkih militanata u prošloj godini, u kojima su ubijeni deseci stranih turista.

U cijeloj prošloj godini prihodi od turizma pali su 35 posto, na 2,35 milijardi dinara (1,03 milijarde eura).

Turizam je važan za tunisko gospodarstvo, s udjelom u BDP-u od oko sedam posto. Prošle godine teško su ga pogodili napadi za koje je odgovornost preuzela organizacija Islamska država (IS). Prilikom napada na hotel u Sousseu u lipnju prošle godine ubijeno je 38 ljudi, a tri mjeseca prije toga, u napadu na Bardo Nacional Museum u glavnom gradu Tunisu, ubijen je 21 turist.

>>Tunis na meti iznenadnog napada ISIL-a – ubijeno najmanje 85 osoba!

Komentara 1

MA
marli
12:59 19.08.2018.

I kod nas se može dogoditi isto ali zbog "ležaljka najam mafije"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije