Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VOJSKA OBRANILA GRAD

Tunis na meti iznenadnog napada ISIL-a – ubijeno najmanje 85 osoba!

Tunis napad
Foto: Reuters/PIXSELL
07.03.2016.
u 23:59

Povod za iznenadni napad bila je želja za kontrolom Bengardana, koji graniči s Libijom i strateški je vrlo bitan za daljnje akcije džihadista

Tuniski grad Bengardane bio je meta napada nekoliko desetaka libijskih pripadnika Islamske države, a prema prvim je informacijama poginulo najmanje 53 osoba, ali nije dobro prošlo ni za napadače jer je Ministarstvo unutarnjih poslova Tunisa objavilo da ih je ubijeno 35 i uhićeno šest.

Povod za iznenadni napad bila je želja za kontrolom Bengardana, koji graniči s Libijom i strateški je vrlo bitan za daljnje akcije džihadista. Srećom po tamošnje stanovništvo, vojska je bila dovoljno spremna da odbije ovaj pokušaj.

Pritom su i oteli ISIL-u poveći broj vatrenog oružja i granata. Nažalost, planirani i organizirani napad na vojne barake i policijsku postaju odnio je 53 života i potvrdio da prijetnja Islamske države itekako postoje. Sreća pa je oko 80 tisuća stanovnika zasad zaštićeno, a nakon ovih napada mogla bi se dodatno usmjeriti pažnja vojske na ovaj dio zemlje.

Posebno jer je oko tri tisuće Tunižana prešlo na stranu ISIL-a i upravo su oni ti koji zapovijedaju napadima na Tunis, ekstremni su, željni dokazivanja i smatraju da su svi koji im se odupiru izdajice te za njih nemaju milosti. Ali na istaknutim su pozicijama i pri napadima na Libiju, Irak i Siriju...

>> Kalifat se seli u Libiju, na sama vrata Europske unije

Komentara 7

Avatar nekakav
nekakav
07:26 08.03.2016.

hm, turistička sezona je počela.... treba turiste vratiti na obale italije, francuske, hrvatske, španjolske.... meni se sve čini da ovaj terorizam potiču turističke organizacije. uništi protivnika. to je recept. a gdje će bolje nego ove bradate europljane poslati na saharski pijesak.

MH
mrtav-hladan
18:34 08.03.2016.

kad mjenjate nove vijesti na apsu svaka dva dana

MA
maddog
07:45 08.03.2016.

Jadan Tunis sve će manje turista u tu zemlju a oni žive od njih,žao mi je bio sam tamo i sve je podređeno turistima kojih će biti sve manje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije