Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Američki izbori

Ted Cruz na nacionalnoj razini pretekao Donalda Trumpa

cruz trump
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
19.02.2016.
u 00:15

Ankete rađene odmah nakon sučeljavanja republikanskih kandidata u Južnoj Karolini, dale su Cruzu 28, a Trumpu 26 posto podrške. Treći je Marco Rubio sa 17 posto.

Prema anketama koje su zajednički radili Wall Street Journal i TV mreža NBC, Ted Cruz je na nacionalnoj razini pretekao Donalda Trumpa.

Ankete rađene odmah nakon sučeljavanja republikanskih kandidata u Južnoj Karolini, dale su Cruzu 28, a Trumpu 26 posto podrške. Treći je Marco Rubio sa 17 posto.

Preokret u kampanji

No ti podaci razlikuju se od podataka svih ostalih istraživanja raspoloženja birača prema kojima Trump ipak ima određenu prednost.

No više od postotaka govore trendovi, a oni pokazuju da Cruzu i Rubiju popularnost raste. Stručnjaci za analize anketa kažu da bi takvi rezultati mogli biti pokazatelj da se počinje događati veliki preokret u kampanjama.

Sutrašnji republikanski predizbori u Južnoj Karolini mogli bi pokazati u kojem smjeru će se kretati birači te stranke. Na razini te savezne države, Donald Trump ima oko 36, a Ted Cruz oko 20 posto podrške. Postigne li Cruz puno bolji rezultat, Trump bi mogao krenuti silaznom putanjom.

Hillary u nevolji

No zanimljivi su i rezultati istraživanja uoči predizbora demokrata u Nevadi koji se također održavaju sutra. Prema njima, Hillary Clinton ima 48, a Bernie Sanders 47 posto podrške. No trendovi i tu pokazuju opet puno više.

Od početka godine popularnost Clintonice u toj državi pala je za gotovo 20 posto, a Sandersu je narasla za više od 20 posto. Dobije li Sanders Nevadu, to bi mogao biti snažan zamašnjak za “superutorak”. 

>> Socijalist Sanders kao cool lik u očima mladih 

>> George W. Bush se pridružuje kampanji brata Jeba

Komentara 4

UN
unbekant
08:22 19.02.2016.

Valjda ce americki narod ispravno ovaj put postupiti,i naci sbei pravog presjednika,a ne ovo zuto gofno izabrati sebi,jer dosta su vec izgubili svoji vojnika po svjetu,za naftu pljacke.

LA
Lavica7
14:09 19.02.2016.

Savrseno je procitati kad nasi ljudi govore o komunjari Sandersu u Americi...vama je stvarno zakrzljao mozak. Papa komunjara, Isus komunjara, Sanders komunjara...vi ste bolesnici koji su izgubili dusu.

Avatar mason
mason
02:44 19.02.2016.

Na Trumpa su ustali svi da ga sruse,od prvo njegova stranka,drugo fox news,pa mozemo reci i crkva posli ovog sto smo culi od pape,zato mozda rezultati i nisu tocni ali sam davno znao i pisao da ce biti izmedu njegaa i Cruza jos dok je Cruz bio cetvrti.Ali najgore u svemu tome je sto komunjari marxistu Sandersu raste popularnost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije