Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SILOVANJE DJECE

Stotine počinitelja identificirane u slučaju koji je šokirao Englesku

silovanje
Foto: Davor Javorović/Pixsell
24.06.2015.
u 13:46

Istraga je počela prošlog prosinca nakon izvještaja koji je pokazao da je između 1997. i 2013. godine zlostavljano 1400 djece

Stotine potencijalnih počinitelja identificirane su u istrazi o zlostavljanju djece u Rotherhamu u Engleskoj, objavila je britanska Nacionalna agencija za kriminal (NCA), prenosi BBC.

Istraga je počela prošlog prosinca nakon izvještaja koji je pokazao da je između 1997. i 2013. godine zlostavljano 1400 djece. Policija je rekla da je ta brojka još uvijek dobra procjena.

U izvještaju profesorice Alexis Jay, objavljenome u kolovozu 2014., navodi se kako su djecu iskorištavale skupine muškaraca većinom pakistanskog podrijetla. A. Jay rekla je da su djevojčice, među kojima su bile i one stare tek 11 godina, silovali brojni muški počinitelji.

>> Pripadnici UN-a seksualno zlostavljali djecu u Africi

Komentara 6

Avatar viki_nuland
viki_nuland
14:50 24.06.2015.

Je li to ona demokratska Engleska koja je zestoko kritizirala zlostavljanje djece od strane katolickih svecenika ?

DU
Deleted user
16:41 24.06.2015.

dobro Bojane ko su ta djeca? pakistanska djeca ili bilo koja djeca sa tog podrucja? Jeli se radi o organiziranom kriminalu gdje se djeca nude za novac ili pakistanci idu naokolo i siluju djecu? 1400 djece, gdje ? u skoli,i, domu na ulici. Bojane ako si ti novinar, onda novinara ne treba da bude.

HA
harakiri
19:15 25.06.2015.

ovo se godinama zataškavalo jer su počinitelji Pakistanci: obojeni + muslimani, dakle imaju dvostruku zaštitu od ultralijevih medija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije