Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oštra izjava

Srbijanski ministar Vulin: Europa mora osuditi bujanje fašizma u Hrvatskoj

04.12.2016.
u 16:21

Vulin je komentirao postupak umirovljenih pripadnika HOS-a koji su nedaleko od bivšeg koncentracijskog logora Jasenovac postavili spomen obilježje na kojem stoji 'Za dom spremni'

Srbijanski ministar za rad, zapošljavanje i boračka pitanja Aleksandar Vulin još jednom je dao iznimno oštru izjavu o Hrvatskoj. Novinska agencija Tanjug prenosi njegov apel na Europu da osudi bujanje fašizma u Hrvatskoj te rekao da proces buđenja fašizma u Hrvatskoj traje već godinama.

- Upozoravamo i hrvatsku javnost i čitav svijet da se fašizam u Hrvatskoj ponovo budi - rekao je Vulin komentirajući postupak umirovljenih pripadnika HOS-a koji su nedaleko od bivšeg koncentracijskog logora Jasenovac postavili spomen obilježje na kojem stoji 'Za dom spremni'.  

- To više nije pitanje za Hrvatsku, pa čak ni za Srbiju. Svakome je jasno da niti jedan Srbin ne može, bez duboke tuge, da vidi takvu vijest i da ne kaže da je zgađen i postiđen kao ljudsko biće da se ništa nije naučilo i da se na kosturnici stotina tisuća nevinih žrtava ponovo pokazuju fašistički simboli. Tako nešto se i može očekivati od zemlje u kojoj se predsjednica države slika sa ustaškom zastavom i kaže da u tome ne vidi ništa sporno. Onda možete da očekujete da se tako nešto desi i u Jasenovcu, na najvećem stratištu - rekao je Vulin. 

Komentara 205

BF
bf2
16:45 04.12.2016.

heh,a rehabilitacija Mihajlovića je akt prosvijećenosti? Četnički pokret je izuzetno popularan u Srbiji (dakle fašistički pokret,krajnja desnica) pitam se što bi europa na to rekla?

Avatar nathanael.opet
nathanael.opet
16:51 04.12.2016.

buni se lik čiji je predsjednik države četnički vojvoda, a predsjednik vlade huškao fašističkim govorima i u bosni i u okupiranim dijelovima Hrvatske... to ti je kad nemaš ni obraza ni inteligencije,,, ali imaš jezičinu da moš šenicu mlatit... samo ti laj momče... koga briga.

DU
Deleted user
16:41 04.12.2016.

a sto uopce prenosite izjave poluumnih sr politicara koji u nedostatku iceg pametnog se uvijek vracaju u 1945.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije