Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INCIDENT NA GRANICI

Srbija uputila prosvjednu notu Hrvatskoj zbog napada na novinare

izbjeglice
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
20.10.2015.
u 18:17

Osuđujemo incidente i tražit ćemo objašnjenje hrvatske strane. Srbija želi normalizaciju odnosa, a ne sukobe i ovakvi postupci nisu dobrosusjedski, rekao je srbijanski ministar unutarnjih poslova

Ministarstvo vanjskih poslova Srbije objavilo je da je uputilo prosvjednu notu hrvatskom veleposlaniku Gordanu Markotiću zbog incidenta koji se jučer dogodio u zoni graničnog prelaza Berkasovo - Bapska.

- Tom prilikom više policijskih službenika Republike Hrvatske prešlo je na teritoriju Republike Srbije i upotrebilo fizičku silu prema novinarima koji su izvještavali o dešavanjima na pomenutom graničnom prelazu, čime je povrijeđen teritorijalni integritet Republike Srbije. Nadležni organi Republike Srbije su spremni da sa hrvatskom stranom razmjene sve relevantne informacije o pomenutom događaju, s uvjerenjem da se slično u budućnosti neće ponoviti - priopćio je MVP Srbije.

Srbijanski ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović ranije je najavio da će Srbija Hrvatskoj uputiti prosvjednu notu.

Stefanović je najoštrije osudio ulazak hrvatskih policajaca na teritorij Srbije u ponedjeljak tijekom dana, ocijenivši da je time bio ugrožen teritorijalni suverenitet Srbije.

– Osuđujemo incidente i tražit ćemo objašnjenje hrvatske strane. Srbija želi normalizaciju odnosa, a ne sukobe i ovakvi postupci nisu dobrosusjedski – rekao je Stefanović, piše RTS. Dodao je kako je hrvatska policija snimatelju Reutersa Branku Filipoviću nanijela više udaraca po tijelu i kameri.

Kaže i kako je ''potpuno smiješno'' i jasno da su novinari napadnuti na teritoriju Srbije, a ne u pojasu ničije zemlje.

Naš MUP jučer je objasnio da su srpske novinare vratili u Srbiju jer su u Hrvatsku ušli ilegalno s valom izbjeglica.

>> Sve priče o izbjeglicama čitajte u našem specijalu Izbjeglička kriza

>> Hrvatski policajac nasrnuo na fotoreportera agencije Pixsell

Komentara 26

FA
Fatty
10:14 20.10.2015.

Najviše me strah prosvjednih nota. Usrao sam se od ove. Samo da ih ne šalju više.

Avatar dpejakovic
dpejakovic
09:43 20.10.2015.

trebalo je te "novinare" strpati u zatvor na par dana i naplatiti im globu. Gamad novinarska Vi ste najveći problem države nakon političara! FUJ

Avatar FrancJunior
FrancJunior
10:18 20.10.2015.

A gdje su Srbijanski pogranicni policajci?? Srbijanci su smijesni u njihovim naporima, Hrvatsku ocrniti gdje mogu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije