Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nervoza na granici

Hrvatski policajac nasrnuo na fotoreportera agencije Pixsell

izbjeglice
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/5
19.10.2015.
u 16:21

Pitao me što radim tu i uhvatio za ruku. Kada sam mu rekao da me pusti i da sam fotograf rekao mi je da sam majmun i opsovao me, priča Marko Mrkonjić, fotoreporter kojeg je napao policajac

Jedan od hrvatskih policajaca, koji je danas osiguravao državnu granicu kod Bapske, grubo je jutros, oko 9 sati,  nasrnuo i vrijeđao fotografa Agencije Pixsell Marka Mrkonjića. On je, kao i niz drugih medija, tijekom prijepodneva bio kod Bapske kako bi javnosti prenio ono što se događa na granici prema Srbiji. Tijekom fotografiranja izbjeglica koji su čekali ulazak u Hrvatsku i policajaca koji su bili postavljeni živi zid uz postavljenu ogradu jedan od policajaca prvo se verbalno obratio Mrkonjiću, a onda ga grubo uhvatio za ruku. Nije pomoglo niti što uz sebe ima novinarsku iskaznicu pa niti to što se predstavio kao fotograf iz Hrvatske.

– Pitao me što radim tu i uhvatio za ruku. Kada sam mu rekao da me pusti i da sam fotograf rekao mi je da sam majmun i opsovao me. Mislim da to svakako nije primjereno ponašanje jednoga policajca jer i ja, kao uostalom i on, radim samo svoj posao, rekao je Mrkonjić nakon ovoga incidenta koji se dogodio oko 9 sati. Srbijanski mediji danas su prenijeli i informaciju da je hrvatska policija oduzela opremu fotoreporteru AFP-a Sergeju Isakoviću.

– Krenuli su na mene, vikao sam da sam fotoreporter agencije France Press i da sam se jutros legitimirao kod njihovih kolega. Tražili su od mene da im predam kartice. Jedan se zatrčao ka meni, sustigao me i oborio u blato. Oteli su mi na divljački način kamere i bacili ih u voćnjak na hrvatskoj strani, tako da ne mogu doći do njih. Isto su uradili i kolegi iz Engleske, rekao je Isaković dodajući kako su policajci bili „prilično bezobrazni“ i da su „čak i psovali“. Većina ostalih policajaca prema novinarima, kao i prema izbjeglicama, ponašala se korektno. Neki su se za uspomenu i fotografirali s izbjeglicama koji su čekali trenutak kada će ući u Hrvatsku.

>> Sve priče o izbjeglicama čitajte u našem specijalu Izbjeglička kriza

>> [VIDEO] UŽIVO Hitna pomoć odvezla nekoliko djece, promrzli izbjeglice: Pomozite nam!

Komentara 19

Avatar ulomax
ulomax
16:46 19.10.2015.

i treba vas mlatiti

Avatar juricamesko
juricamesko
16:37 19.10.2015.

novinari mogli bi i vi malo pokušati razumjeti te jadne policajce koji cijeli dan stoje na kiši i gledaju nemile scene. vi tu možete doći svojom voljom a oni moraju željeli to ili ne.dobro je dok samo nekolicini pucaju živci što će biti kada puknu svima i tko će biti kriv.

DU
Deleted user
16:34 19.10.2015.

kakav ministar takva i policija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije