Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMA OPASNOSTI OD TSUNAMIJA

Snažan potres jakosti 7,6 po Richteru pogodio Čile: Tisuće stanovnika napustilo obalu

potres
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
25.12.2016.
u 18:07

Potres se dogodio na dubini od 15 kilometara

Povučeno je upozorenje na tsunami izdano nakon što je u nedjelju potres snage 7,6 stupnjeva po Richteru pogodio područje 225 kilometara jugozapadno od grada Puerto Montta na jugu Čilea, objavili su dužnosnici. 

Američki Centar za upozoravanje na tsunami u Tihom oceanu objavio je kako više ne postoji opasnost od tsunamija. Centar je ranije izdao upozorenje svim područjima u krugu od 1000 kilometara udaljenosti od epicentra potresa. 

Ricardo Toro, šef čileanskog ureda za hitne situacije Onemi, rekao je kako će i dalje nadzirati postoji li mogućnost za tsunami, te je ponovio svoj poziv stanovnicima grada Los Lagosa da napuste obalu i odu na viša područja. Dodao je kako nema izvješća da je u potresu bilo žrtava. 

Onemi je objavio kako je područje Los Lagosa napustilo oko 4 tisuće građana

Dubina potresa bila je na oko 34,6 kilometara, rekao je Američki geološki institut. Prema medijskim izvješćima potres se osjetio i u jugozapadnom argentinskom gradu Bariloche

Čile ima dugu povijest smrtonosnih potresa, uključujući onaj iz 2010., snage 8,8 stupnjeva, koji je pokrenuo tsunami koban za obalne gradove.

>> Snažan potres pogodio Solomonske otoke, izdano upozorenje za tsunami

Ključne riječi

Komentara 2

KS
krao_sam
17:26 25.12.2016.

Mi u Hrvatistanu smo ljubomorni! Hocemo i mi!

KS
krao_sam
17:26 25.12.2016.

Mi u Hrvatistanu smo ljubomorni! Hocemo i mi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije