Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osjetilo se i u Dalmaciji

Trese se regija: Tlo podrhtavalo u Crnoj Gori i BiH

potres
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/2
24.12.2016.
u 11:37

Tijekom noći i jutra zatreslo se tlo u Crnoj Gori i u okolici Sarajeva.

Tijekom noći i jutra zatreslo se tlo u Crnoj Gori i u okolici Sarajeva.

Potres magnitude 3,2 stupnja po Richterovoj ljestvici osjetio se ujutro na širem području Sarajeva.

Podrhtavanje tla osjetilo se nešto prije devet sati u cijeloj urbanoj jezgri glavnog grada Bosne i Hercegovine, no nema izvještaja o počinjenoj materijalnoj šteti. Prema podacima Europskog seizmološkog zavoda (EMSC) epicetar potresa bio je trinaest kilometara južno od Sarajeva između planina Bjelašnice i Jahorine a registriran je na dubini od oko deset kilometara.

Potres i u Crnoj Gori

Potres magnitude 4,6 prema Richteru pogodio je u noći s petka na subotu područje Crne Gore i južne Dalmacije, priopćeno je iz  Geofizičkog odsjeka PMF-a.

Jak potres s epicentrom deset kilometara sjeverno od Herceg Novog dogodio se u 38 minuta iza ponoći i uznemirio stanovnike Konavala, Dubrovnika i okolice. S obzirom na magnitudu potresa, moguće su štete u epicentralnom području, navodi dežurni seizmolog  Ivica Sović.

>> 'Dubrovnik bi opet mogao stradati od razornog potresa kao 1667.'

Komentara 2

Avatar pendreck
pendreck
15:47 24.12.2016.

Kakva regija?

KS
krao_sam
12:58 24.12.2016.

Mi u Hrvatistanu smo ljubomorni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije