Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slovenija

Urednicima kazne do 5000 eura zbog uvredljivih komentara čitatelja

kompjuter, tipkovnica
Foto: Reuters/PIXSELL
10.06.2015.
u 14:06

Brojne polemike izazvao je u Sloveniji prijedlog novog Zakona o medijima koji nalaže urednicima da brišu uvredljive komentare kojima se širi govor mržnje

Brojne polemike izazvao je u Sloveniji prijedlog novog Zakona o medijima koji nalaže urednicima da brišu uvredljive komentare kojima se širi govor mržnje, a ako to ne učine u najkraćem mogućem roku prijete im kazne od 500 do 5000 eura.

Zakon je predložilo Ministarstvo kulture, a iako je naišao i na niz pozitivnih komentara, mnogo je onih koji ovaj zakon smatraju uvođenjem cenzure te kršenjem slobode govora, piše slovenski RTV.

Posebice se to odnosi na online medije, odnosno novinske portale gdje je glavni urednik portala odgovoran za svaki komentar čitatelja.

Uvođenje sankcija i brisanje nekorektnih komentara čitatelja i slušatelja slovensko ministarstvo kulture obrazložilo je potrebom smanjivanja pojave govora mržnje, osobito u medijima na internetskim platformama, a u skladu s nacionalnim programom suzbijanja kriminaliteta u kojem je sprečavanje govora mržnje jedan od glavnih ciljeva.

>> Hrvatski i slovenski sindikati protiv ograničenja zapošljavanja hrvatskih radnika u Sloveniji

Komentara 7

Avatar d-ano
d-ano
15:03 10.06.2015.

Koliko ce biti kaznjeni novinari koji iznose neistine i poluistine ,koji sire mrznju i povecavaju raslojavanje drustva,koliko ce biti politicari kaznjeni koji koliste sistem za vlastito bogacenje ,,,,itd,,,,,,sto je sa malom ili nikakvom politickom odgovornoscu i moralnim likom svake javnoeake javnoe osobe koja je moj predstavnik u politici,,,,,,uzas,,,,,

AN
anticenzura
15:11 10.06.2015.

Dobro je rekao Medvedev da je EU fotokopija SSSR-a.

LI
liskovaca
15:18 10.06.2015.

ovo je uvođenje jednoumlja!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije