Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USVOJILI JE OCI

Sinodalna poruka: Crkva mora prihvatiti sve osobe

Franjo
Reuters/PIXSELL
18.10.2014.
u 17:50

"Krist je htio da njegova Crkva bude dom s uvijek otvorenim vratima za prihvat svih osoba i bez da itko bude isključen"

Vrata Crkve moraju biti uvijek otvorena i ne smije se nikoga isključiti, stoji u sinodalnoj poruci koju su jutros usvojili sinodalni oci sa 148 potvrdnih glasova od 162 prisutna.

To nije završni dokument ove izvanredne sinode o obitelji. Relatio Synodi, dakle završni dokument, koji će zatim biti predan papi Franji, bit će na posebnom glasovanju. Kardinal Gianfranco Ravasi, koji je na upravo završenoj konferenciji za novinare predstavio sinodalnu poruku, na pitanje novinara o eventualnom ishodu glasovanja za završni dokument izrazio je optimizam, bez obzira što je bilo i sinodalnih otaca koji su kritizirali nacrt izvješća nakon prvih tjedan dana rasprave.

Krist je htio da njegova Crkva bude dom s uvijek otvorenim vratima za prihvat svih osoba i bez da itko bude isključen, piše u sinodalnoj poruci i zbog toga i sada se crkva treba ponašati na taj način. Iznosi se kako se raspravljalo o pastoralnom prihvatu i pristupu sakramentima rastavljenih i ponovno oženjenih osoba. Današnji je, praktički, najduži dan ove sinode čiji će dokument zatim biti na raspravi do redovne sinode o obitelji u listopadu 2015. godine.

>> Biskupska sinoda: Homoseksualce treba prihvatiti

>> Poljski biskupi: Dokument sinode udaljuje se od učenja Ivana Pavla II.

Komentara 3

M3
Miške 3
18:31 18.10.2014.

Je, u doba strašnog mraka i komunizma crkve su bile otvorene i mogao si ići unutra pomoliti se, meditirati, jednostavno uživati u tišini ili misi. Sada, župnici i njihovi gosti, zatvore crkvu 5 minuta nakon mise i jurnu na žderanje u župni dvor. To nisu Kristovi svećenici, to su borci za svoju kastu; odnarođenu.

Avatar mama mia
mama mia
15:34 19.10.2014.

Hoće li Bozanić priznati i one koje je neki dan zvao zmijama a koji su moguće i veći vjernici nego i on sam ali nije ni važno on ionako već davno nije propovjedao misu koja bi duh nahranila isto je bilo za vrijeme rata išao si u crkvu da čuješ Božju rijeć nešto što će ti dati neku nadu snagu da preživiš sljedeće bombadiranje ali ne samo huškanje

NE
neno47
05:38 20.10.2014.

Ta odluka uopce nije Krscanska ni Kristova! Apostol Pavle u svojoj Poslanici Korincanima, jasno porucuje da ni kurvari, ni pijanice, ni homoseksualci, ni pedofili, ni ubojice, lazljivci, oholi, mrzitelji itd NECE NASLJEDITI CARSTVA BOZJEGA! Dakle ako takvi nece nasljediti, tjj bastiniti Carstva Bozjega, kako ih se treba primiti u crkvu? Ili se to ti biskupi boje da ako se takvi moraju izopciti iz crkve, da ce i oni sami, ili veci broj njih morati napustiti crkvu, jer su mnogi od njih upravo pedofili, kurvari, ubojice, pijanice, zderonje, mrzitelji itd.... dakle prosiruju prag tolerancije, snizuju visoke eticke i moralne norme Kristove crkve, radi svojih mana i nedostataka... nije ni cudo da Sveti Duh vec skoro 2000 godina ne obituje u katolickoj crkvi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije