Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaoštreni odnosi

Obama naredio protjerivanje: Ruski diplomati napustili su SAD

Foto: Reuters
1/3
01.01.2017.
u 18:41

Obama je u četvrtak naredio protjerivanje 35 navodnih ruskih špijuna i uveo sankcije dvijema ruskim obavještajnim agencijama zbog hakiranja Demokratske stranke

Ruski diplomati čije je protjerivanje naredio američki predsjednik Barack Obama napustili su u nedjelju Washington, prenose ruske agencije pozivajući se na rusko veleposlanstvo.

"Zrakoplov je poletio, svi su otišli", navodi RIA. Obama je u četvrtak naredio protjerivanje 35 navodnih ruskih špijuna i uveo sankcije dvijema ruskim obavještajnim agencijama zbog hakiranja Demokratske stranke uoči predsjedničkih izbora 2016.

Ruski predsjednik Vladmir Putin odlučio je ne uzvratiti istom mjerom, rekavši da će sačekati i vidjeti kakvu će politiku prema Rusiji voditi novoizabrani američki predsjednik Donald Trump koji preuzima dužnost 20. siječnja.

>> Odgovor na pritiske: SAD protjerao 35 ruskih diplomata i zatvorio dvije ruske zgrade

Komentara 17

DU
Deleted user
19:13 01.01.2017.

Još jedan mudar i taktički odmjeren potez Putina. Obama na odlasku zabio si i posljednji autogol.

DU
Deleted user
19:30 01.01.2017.

Obami odločno pristaje hrvatska riječ "obmana", Obama - Obmana. Prisjetimo se samo što je ovaj čovjek obećavao prije 8 godina. Za svoja obećanja dobio je Nobelovu nagradu za mir; a mira nigdje. Kao što sportaši zbog uzimanja dopinga, svoje medaljealje moraju vratiti, tako bi i Obama-Obmana morao vratiti svoje odličje.

DU
Deleted user
19:26 01.01.2017.

Putinov prijatelj Trump ce ih ponovo dovesti,hehe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije