Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na Crvenom trgu

Pogledajte vojnu silu koju je demonstrirala Rusija na veličanstvenoj paradi!

oružje
Foto: Reuters/PIXSELL
1/41
09.05.2015.
u 16:00

Zbog ukrajinske krize mnogi lideri zapadnih zemalja bojkotirali su paradu u Moskvi

U Rusiji se u subotu održala vojna parada kojom ta zemlja slavi 70 godina pobjede nad nacističkom Njemačkom u Drugom svjetskom ratu, javlja BBC.

Tisuće trupa marširalo je Crvenim trgom u Moskvi, a novo oružje pokazalo se po prvi puta. Riječ je o najvećoj vojnoj paradi koju je Ruska Federacija dosad priredila.

U Moskvu su povodom događaja, između ostalih, stigli kineski predsjednik Xi Jinping, indijski predsjednik Pranab Mukherjee i glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon. Zbog ukrajinske krize mnogi lideri zapadnih zemalja bojkotirali su paradu u Moskvi.

U svom govoru ruski predsjednik Vladimir Putin odao je počast sovjetskim trupama tijekom Drugog svjetskog rata te je zahvalio ''narodima Velike Britanije, Francuske i SAD-a za njihov doprinos u pobjedi''.

- Posljednjih desetljeća osnovni principi međunarodne suradnje češće su se ignorirali. Vidimo kako mentalitet vojnog bloka dobiva zamah - rekao je Putin.

Osim Moskve, vojne parade održale su se i u drugim ruskim gradovima među kojima je i Sevastopolj na Krimu, poluotoku koji je prošle godine anektirala Rusija.

>> Najnovija tehnologija: Ovom ruskom tenku nema premca na Zapadu! 

>> Srbija-Rusija, ne treba nam Unija, klicalo se iz publike

Komentara 256

DU
Deleted user
15:29 09.05.2015.

boli me k... za rusiju..partizanski novinarcicu...

AS
ante_slavonac
14:40 09.05.2015.

rekla jednom moja strina svim srbima .... ......

SA
santos008
10:45 09.05.2015.

Rusi pobjedili protivnika i slave ,kad Hrvati isto tako slave,onda ih nazivaju zlocincima ,oni koji su danas u Moskvi na proslavi sa bratjom.Nikolic otisao skinuti gace Putinu,a Vucic ce u Ameriku Obami .Blagodaim Rosija,Thank you USA.Skidaju bratja srbi gace nana sve cetri strane svijeta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije