Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAD optužuje:

'Rusija doprema vojnike na granicu, a u Ukrajinu šalju protuzračnu obranu'

Rusija vojska
Foto: Reuters/PIXSELL
23.04.2015.
u 07:24

– U vježbi sudjeluju i ruske bespilotne letjelice i one su nepogrešivi znak ruske prisutnosti – piše Harf

Sjedinjene Države jučer su optužile Rusiju da raspoređuje dodatne snage za protuzračnu obranu u istočnoj Ukrajini te da sudjeluje u obuci proruskih separatista i time krši primirje dogovoreno u suradnji s Europskom unijom, piše Reuters.  

– To je najveća količina ruske opreme za protuzračnu opremu u istočnoj Ukrajini od kolovoza – kazala je u priopćenju glasnogovornica State Departmenta Marie Harf. Dodala je da sve kompleksnija priroda vojnih vježbi "ne ostavlja dvojbi da je Rusija uključena".

"Rusija šalje dodatne postrojbe"

– U vježbi sudjeluju i ruske bespilotne letjelice i one su nepogrešivi znak ruske prisutnosti – piše Harf. Borbe u Ukrajini posljednjih tjedana su sve žešće bez obzira na u veljači dogovoreno primirje.

Harf je optužila Rusiju i da premješta sve više vojnih snaga na granicu s Ukrajinom. – Rusija tamo šalje dodatne postrojbe – tvrdi Harf i dodaje da od listopada na granici s Ukrajinom nije bilo više ruskih vojnika.

Više od 6 tisuća ljudi poginulo je od početka sukoba prije više od 12 mjeseci u Ukrajini. Zapadne sile i vlasti u Kijevu optužuju  ruskog predsjednika Vladimira Putina da šalje vojsku i oružje proruskim pobunjenicima, dok službena Moskva negira te navode. SAD i EU su uvele sankcije Rusiji zbog njezine uloge u Ukrajini te tvrde da će ih ukinuti ako Rusija ispuni svoje obveze iz mirovnog sporazuma u Minsku.

>>Putin predložio Stevena Seagala za ruskog konzula u SAD-u

>>Rusko ministarstvo obrane objavilo prvu fotografiju 'tenka budućnosti'

Komentara 72

PL
plotto
07:56 23.04.2015.

Glavno da su američki judeotalibani poslali stotine svojih instruktora pripremajući Ukrajince da ratuju sa Rusima do posljednjeg Ukrajinca za njihov račun.

Avatar PrincipGavrilo
PrincipGavrilo
08:38 23.04.2015.

Ok,to rade Rusi.A sta rade Ameri i fasisticka hunta u Kijevu?Planiraju godisnje odmore?

Avatar MiIion
MiIion
07:36 23.04.2015.

Dok Rusi nisu u meksickom zaljevu, nema frke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije