Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Armata T-14

Rusko ministarstvo obrane objavilo prvu fotografiju 'tenka budućnosti'

Armata
Foto: mil.ru
1/3
22.04.2015.
u 08:47

Na vojnoj paradi 9. svibnja u Moskvi Rusi će, uz "tenk budućnosti" pokazati i drugo najnaprednije oružje koje su razvili.

Rusko ministarstvo obrane objavilo je prvu fotografiju "tenka budućnosti" Armata T-14 koji pripremaju za prvo javno pokazivanje na Crvenom trgu tijekom vojne parade na Dan pobjede u Drugom svjetskom ratu, piše RT.

Na prvoj objavljenoj fotografiji kupola tenka ostala je prekrivena. Novi tenk za rusku vojsku razvijao se pet godina, a u njega će biti ugrađena najnovija generacija topa kalibra 125 mm.

Ruska vojska nabavlja 2300 komada Armate

Tenk je proizveden u regiji Urala, prema napisima medija cijena mu se kreće na oko 7,4 milijuna dolara, a procjenjuje se da će ruskoj vojsci biti potrebno 2300 komada.

Na vojnoj paradi 9. svibnja u Moskvi Rusi će, uz "tenk budućnosti" pokazati i drugo najnaprednije oružje koje su razvili.

>>Procurila snimka: Je li ovo novo ubojito oružje ruske vojske?

>>Ovisnost o uvozu nafte i plina iz Rusije predstavlja rizik za Europu

Komentara 77

DU
Deleted user
09:00 22.04.2015.

Ne znam gdje je tu tajnovitost kad na y.t. se već mjesecima i mjesecima mogu gledati čak i djelovanja tenka Armata i debate o oklopu i naoružanju ... Ima samo 2 člana posade i naglasak je bio na protuhelikopt. učinkovitosti, a ostalo je manje više klasika (što niža silueta, aktivan oklop, top 125 i dr.).

Avatar Floyd1
Floyd1
09:54 22.04.2015.

To nije slika tenka o kojem se prica, vidi na Y.T.

DU
Deleted user
09:54 22.04.2015.

Netko napisa,,,narod im gladuje a oni prave naoruzanje...........Pa i ista stvar i kod nas,,,narod gladuje,,,a posto kao najpametnija nacija svijeta nemamo mozak za nesto napravit mi se bavimo 41-45 i gdje je tko bio 91-e...............

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije